Over ons

Door de bomen het bos weer zien

Merel, een consultant bij een Big4 adviesbureau en Thomas, een IT-consultant bij één van de andere Big4 adviesbureau’s, hadden al jaren de ambitie om zelf een bedrijf te starten. Tja… ideeën genoeg, maar waar te beginnen? Tijdens een kampeerweekend met vrienden in Frankrijk is het idee voor Autotips.nl ontstaan. Vanuit ervaring (IT-consultancy in de financiële dienstverlening) en liefhebberij (snelle auto’s) realiseerde Thomas zich namelijk dat alles in de autobranche draait om (nieuwe) auto’s, het product, en niet om wat de kopers nu echt nodig hebben. Jij dus. Er zou best wel eens ruimte kunnen zijn voor een IT-bedrijf dat vraag en aanbod bij elkaar brengt. Na zijn ideeën verder uit te hebben gewerkt, heeft Thomas zijn baan opgezegd en is begin 2018 TBMK Activities B.V. opgestart, vernoemd naar Merel en Thomas.

TBMK Activities B.V. is een familiebedrijf en onafhankelijk van bedrijven in zowel de financiële als de autobranche. Omzet maken wij door als een soort supermarkt diensten aan te bieden die nuttig zijn voor jou en dit makkelijk doorzoekbaar te maken. Op Autotips.nl zul je daarom geen advertenties vinden over hotels of beleggingen, alleen over voor jouw relevante auto’s.

Autotips.nl is nog nieuw, dit kan betekenen dat je soms tegen een verbeteringspuntje aanloopt. Mocht je iets vinden of gewoon een suggestie hebben, wij zijn er immers voor jou, laat dit aan ons weten via het contactformulier.

Bezoekers

Bezoekers over Autotips.nl

Jan Willem: Eindelijk een site die er niet meteen vanuit gaat dat ik al weet wat ik zoek!

Frank: Bij Autotips.nl kan ik makkelijk door mogelijke modellen heen bladeren, objectieve video’s kijken, zonder dat er verkoper achter me aanloopt met aanprijzingen zoals ‘altijd binnen gestaan’ of ‘van een oud vrouwtje geweest’.

Christian: Eindelijk een site met bijna alle privatelease-aanbieders in één overzicht. Bovendien begrijp ik privatelease nu eindelijk.

Ons verdienmodel

Ook bij Autotips.nl zijn inkomsten noodzakelijk om de site draaiend te houden. Wij zijn nog nieuw en aan het zoeken, maar onze belangrijkste bron van inkomsten zijn aanbieders van privatelease. In onze privateleasevergelijker zie je meteen terug welke maatschappijen ons een vergoeding betalen indien jij via ons een contract afsluit, deze maatschappijen vallen extra op met kleuren en logo’s. Ook bieden we deze maatschappijen een eigen pagina, waarin we het aanbod tonen en voor jou de voorwaarden al onderzocht hebben op basis van onze checklist.

Omdat we voor jou zo relevant mogelijk willen zijn, streven we ernaar om jou een zo compleet mogelijk overzicht te tonen van het aanbod in Nederland en gesorteerd op prijs. Ook als we er niets aan verdienen. Je kunt bovendien gewoon doorklikken naar het aanbod van die maatschappij. Het gaat ons erom dat jij de beste deal vindt.

We bieden aanbieders ook de mogelijkheid om onze sitestatistieken aan te schaffen. Deze zijn volledig anoniem. Het gaat ons om de statistieken, niet om jouw privégegevens.

Autotips.nl en het milieu

Wij zijn ons terdege bewust van de noodzaak om van fossiele brandstoffen over te stappen naar duurzame energie. Wij houden van auto’s, maar ook van onze toekomst. In onze oriëntatiemodule en adviezen houden we hier rekening mee, bijvoorbeeld door hybride en elektrische modellen al centraal op de hoofdpagina op te nemen. Een auto geeft enorme vrijheid en plezier, maar soms is het milieu beter om de trein of bus te nemen.

Foto: Eigen werk – Onze Renault Mégane II RS R26 uit 2007