Geplaatst op Geef een reactie

Alles over private lease Mini

Mini Countryman private lease

Heb je er altijd al van gedroomd om in een Mini te rijden, maar laat je portemonnee dat niet toe? Dan is een private lease Mini ideaal. Hieronder lees je alles over de fijne kanten van private lease en nemen we je mee door de geschiedenis van de Mini.

De oorsprong van de Mini

De British Motor Corporation (BMC) begon in 1959 met de productie van de Mini. De kleine auto was revolutionair. Zo zaten er allerlei – voor die tijd – geweldige technieken in. Neem bijvoorbeeld de voorwielaandrijving en een dwarsgeplaatste motor. De Mini had twee deuren. De auto was zo’n succes dat deze tot 2000 in dezelfde vorm is geproduceerd. Al kwamen er in de loop der jaren wel nieuwe modellen, de basis bleef hetzelfde. Vanaf 2001 kwamen er nieuwe Mini’s op de markt. BMW is sinds dat jaar de eigenaar van het merk. Vanaf dat moment zijn er ook Mini’s met drie en vijf deuren (de Paceman en Countryman).

Zo komt de Mini Cooper aan zijn naam

En dan is er natuurlijk de bekendste Mini: de Mini Cooper. Wist je dat die zijn naam te danken heeft aan een bekende autoracer? In zijn racewagens gebruikte John Cooper namelijk dezelfde motor als in de Mini. Die voerde hij flink op. Als reactie daarop bracht Mini een raceauto met zo’n opgevoerde motor uit: de Mini Cooper. De Mini Cooper heeft allerlei successen op zijn naam geschreven. Zo was dit model in 1964, 1965 en 1967 de winnaar van de Rally van Monte Carlo. Vandaag de dag bestaat de Mini Cooper nog steeds. Het zijn nu de sportieve uitvoeringen van de standaardversie Mini One.

Verschillende modellen en uitvoeringen

Mini heeft veel verschillende modellen en uitvoeringen, wat het merk soms ingewikkeld maakt. Elk model heeft haar eigen uitvoeringen, zoals One, Cooper en John Cooper Works. Uit deze modellen kun je op dit moment kiezen:

  • Mini 3-deurs
  • Mini 5-deurs
  • Mini Cabrio
  • Mini Clubman
  • Mini Countryman
  • Mini Electric

Dit maakt een private lease Mini een goede keuze

Een Mini heeft heel wat voordelen. Helaas hoort de prijs daar niet bij. Met een nieuwprijs vanaf ongeveer 25.000 euro is zo’n auto een aanslag op je spaarrekening. En een lening afsluiten is ook niet alles. Een private lease Mini is in dat geval de perfecte oplossing. Met private lease rijd je namelijk in een nieuwe auto zonder dat je in één keer een grote smak geld kwijt bent. Je betaalt een vast maandbedrag, waarbij de autoverzekering, belastingen, onderhoud en pechhulp zijn inbegrepen. Alleen de parkeer- en brandstofkosten betaal je zelf. Je weet dus altijd waar je aan toe bent.

Vergelijk private lease Mini’s op Autotips.nl

Weet jij al welke private lease Mini je wilt? Als je nog twijfelt, vergelijk de verschillende uitvoeringen dan in onze private lease vergelijker. Zo zie je precies welk model jou de beste deal oplevert. Ook als je al een model hebt gekozen, is het verstandig om de vergelijker te raadplegen. Dan zie je namelijk welke aanbieder voor jou de beste voorwaarden heeft.

Foto – Flickr.com (CC BY 2.0) Kārlis Dambrāns: link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *