auto lease prive

Auto leasen voor privé gebruik

Heb je een haat-liefde verhouding met je auto? Omdat er altijd net een lampje gaat branden als je op weg bent naar een sollicitatiegesprek? Of omdat er tijdens de APK-keuring altijd wel iets aan het licht komt, met een dure reparatie als gevolg? Dan is het tijd voor de oplossing van je buurman. Of die van je beste vriendin. Een auto leasen voor privé gebruik. Steeds meer mensen hebben de voordelen inmiddels ontdekt. Het zijn er al 150.000. De verwachting is dat dat aantal nog verder groeit. En dat is logisch.

Kies in onderstaande vergelijker jouw privé lease auto

Waarom een auto leasen voor privé gebruik slim is

Wie slim zoekt, kan al voor 200 euro per maand een auto leasen voor privé gebruik. Dat lijkt misschien veel, maar het levert je ook een hoop op. Tijd bijvoorbeeld. Want weet je nog hoe lang je bezig was met het vinden van die perfecte occasion op Marktplaats? En kun je je nog herinneren hoe het met je humeur gesteld was na al die proefritjes, in auto’s die er een stuk minder aantrekkelijk uitzagen in het echt?

En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle rammeltjes, die volgens de vorige eigenaren niets te betekenen hadden. En vergeet ook niet je bezoek aan autodealers. Al die weekenden waar je, met een slappe automatenkoffie in de hand, hebt geluisterd naar mooie praatjes. Die tijd had je beter kunnen besteden. Met een ritje naar het strand in je private lease auto bijvoorbeeld.

Geen verborgen kosten met een auto leasen voor privé gebruik

Tijdsbesparing is een reden om te kiezen voor een auto die je least voor privé gebruik. Maar de meeste mensen kiezen voor een privé lease auto vanwege de overzichtelijkheid. Je weet waar je aan toe bent qua maandelijkse kosten. Bij het maandtarief zijn namelijk ook de kosten voor het onderhoud van je auto inbegrepen. Je wordt dus nooit meer verrast door torenhoge rekeningen van de garage.

Ben je iemand die pas naar de garage gaat als er een lampje brandt? Dan is een auto leasen voor privé gebruik misschien ook een goed idee. Het onderhoud van je auto verloopt dan volgens een vast plan. Dat betekent dat je niet snel meer met een geheimzinnig kraakje of piepje te maken krijgt. En dat rijdt een stuk prettiger.

In een veilige, mooie, nieuwe auto rijden met private lease

Privé een auto leasen geeft je ook de kans om in een auto te rijden die normaal gesproken boven budget zou zijn. Een auto waarin je graag wilt rijden, maar waar je het totale aankoopbedrag niet ineens van kan ophoesten. Door een auto privé te leasen kun je toch in je droomauto rijden. Sterker nog: het geeft je de mogelijkheid om in een nieuwe auto te rijden die helemaal voldoet aan de nieuwste veiligheidsnormen. En is je smaak of gezinssituatie veranderd? Dan wacht je tot je contract is afgelopen en stap je daarna over op een ander model. Zo kun je bijvoorbeeld ook switchen tussen een benzine, hybride of elektrische auto.

Foto – Motor Verso via Flickr.com (CC BY 2.0) – VW up! GTI in red. Hot Hatch