auto verkopen

Auto verkopen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Yes, je hebt jouw droomauto gevonden en je kunt niet wachten om deze te leasen. Maar voordat je kunt genieten van jouw gloednieuwe private lease auto, moet je eerste je oude auto verkopen of inruilen. Het liefst voor een zo goed mogelijke prijs natuurlijk. Dat kan! Autotips.nl helpt jou je oude auto te verkopen of in te ruilen voor de beste prijs. Hoe? Dat lees je hieronder.

 Auto verkopen? Vraag zoveel mogelijk offertes op

Wil je jouw auto voor een goede prijs verkopen? Dan moet je onderhandelen. Verkoop je auto daarom niet aan de eerste de beste die interesse heeft. Vraag juist zoveel mogelijk offertes op bij onderstaande verkoopdiensten. Deze handelaren kopen maar al te graag jouw auto op om deze vervolgens door te verkopen aan garages. Iedere handelaar heeft zo zijn eigen specialiteit en voor- en nadelen. Daarom is het verstandig om bij verschillende handelaren een offerte op te vragen. Hierdoor weet je precies wat bij jou past en waar je de beste prijs kunt krijgen.[/vc_column_text][vc_basic_grid post_type=”product” max_items=”10″ element_width=”3″ item=”7989″ grid_id=”vc_gid:1563796700818-2de4de43-5f9a-3″ taxonomies=”1251″][vc_column_text]

Auto verkopen: zo doe je het zelf

Verkoop je liever zelf je auto? Dat kan natuurlijk ook gewoon. Bijvoorbeeld via Marktplaats (betaald) of Autoscout24 (gratis). Houd er wel rekening mee dat je dan meer tijd kwijt bent aan je auto verkopen. Ook mag het je niet ontbreken aan onderhandelingsskills. En het is nog best een kunst om op te vallen tussen alle andere aanbieders. Lukt het je? Dan pak je wel een voordeel. Zelf je auto verkopen brengt namelijk in de meeste gevallen meer op dan je auto verkopen via een tussenpersoon.

Inruilen bij de leasemaatschappij

Ben je in de markt voor een private lease auto en wil je van jouw oude auto af? Veel leasemaatschappijen bieden je de optie om je auto in te ruilen. In dat geval betalen ze een handelsprijs voor je auto, vergelijkbaar met de online diensten hierboven. Deze optie lijkt op het welbekende inruilen van je oude auto bij de dealer op het moment dat je een nieuwe auto aanschaft. Net als het vroegere inruilen krijg je in dit geval wellicht niet het meeste voor je oude auto,  het is wel erg makkelijk en zorgeloos. De leasemaatschappij zal jou oude auto overigens ook meteen weer via de autohandel verkopen. Dit is zeker een optie om te overwegen.

Auto verkopen of auto inruilen?

Heb je geen zin in al dat gedoe? Je auto inruilen kan ook. Uiteraard moet je wel je auto inruilen bij de garage waar je jouw nieuwe auto geleased of gekocht hebt. Dit is de makkelijkste manier om van je auto af te komen, maar niet de goedkoopste. Hoe dat komt? Omdat je zonder inruil meestal meer korting krijgt op de aanschaf van je nieuwe auto.

Welke optie je het meest oplevert of welke het makkelijkst is, verschilt per situatie. Probeer ze allemaal en kies wat bij je past.

Foto – Pexels.com: link[/vc_column_text][templatera id=”12405″][/vc_column][/vc_row]