Autolening vergelijken


Je kwijlt bij die geweldige BMW of die mooie Mercedes. Maar tot aanschaffen komt het nooit, want dat laat je portemonnee niet toe. Tenzij je een autolening afsluit. Dan is zo’n dure auto ineens toch binnen handbereik. Maar welke lening past bij jou? Autolening vergelijken is de beste manier om daarachter te komen. Onze vergelijker toont je de laagste rente per aanbieder, zodat jij de goedkoopste autolening kunt vinden.

De voordelen van een autolening vergelijken

Een autolening vergelijken heeft allerlei voordelen. Het zorgt ervoor dat je straks zonder schuldgevoel die roadtrip in je nieuwe Cabrio kunt maken. Want je weet zeker dat je autolening de beste voorwaarden en het gunstigste tarief heeft. Een ander pluspunt van de vergelijker op Autotips: je kunt alle leningen meteen online aanvragen. Daarnaast staat het geld na goedkeuring binnen een paar dagen op je rekening. En in tegenstelling tot een private lease auto, die eigendom blijft van de leasemaatschappij, is een auto die je met een lening koopt echt jouw eigendom.

Vergelijk niet alleen tarieven, maar ook voorwaarden

De beste tip voor autolening vergelijken is om niet alleen naar de tarieven, maar ook naar de voorwaarden te kijken. De laagste rente is aantrekkelijk, maar lang niet altijd de beste keuze. En je wilt natuurlijk niet dat de deurwaarder je Audi straks een enkeltje executieverkoop geeft. Vergelijk alle voorwaarden daarom goed en vraag je steeds af wat in jouw situatie de beste optie is. Kun je bijvoorbeeld zonder extra kosten eerder aflossen? Kan de rente iedere maand veranderen of staat deze vast? En wat gebeurt er bij werkloosheid, een scheiding of overlijden? Allemaal zaken om goed op te letten. Lees ook ons blog over de afwegingen bij het afsluiten van een autolening, zodat je de lening zo laag mogelijk kunt houden.

Let extra op deze punten bij autolening vergelijken

Behalve de voorwaarden van een autolening vergelijken is het ook belangrijk om je persoonlijke situatie mee te wegen. Let extra op deze punten:

  • Hoeveel kun en wil je lenen? Bedenk daarbij ook dat hoe meer je leent, hoe meer rente je uiteindelijk betaalt.
  • In hoeveel tijd kun je de autolening terugbetalen? Hoe korter je erover doet, hoe minder extra kosten aan rente je kwijt bent. Maar in dat geval is het maandelijkse bedrag wel hoger. Ga dus goed na hoeveel je elke maand kunt missen.
  • Welke auto past het best bij je budget? Natuurlijk heb je het liefst de nieuwste Mercedes. Maar als je in ruil daarvoor een paar jaar op een houtje moet bijten, dan is het niet de moeite waard. Kies dus voor een auto die bij jouw budget past.
  • Wil je binnenkort een huis kopen? Houd er dan rekening mee dat een autolening zorgt voor een lagere maximale hypotheek.

Autolening of private lease?

Twijfel je wat in jouw situatie het voordeligst is: een autolening of private lease? Gebruik dan onze rekenhulp. Daar hoef je geen Einstein voor te zijn. Je beantwoordt gewoon een aantal vragen en voilà: de rekenhulp vertelt je wat een bepaalde auto je kost bij private lease en met een lening. Zo kun je op een overzichtelijke manier de beste keuze maken.

Definities

Er zijn twee soort autolening:

  1. Persoonlijke lening: Een persoonlijke lening is een consumptieve kredietvorm waarbij het geleende bedrag in één keer wordt uitbetaald en daarna door de lener in een vaststaand aantal termijnen wordt terugbetaald. Elke termijn bevat een aflossingscomponent en rente over de restschuld (bron: Wikipedia).
  2. Doorlopend krediet: Dit is een consumptieve kredietvorm waarbij de leensom gedurende de looptijd telkens weer geheel of gedeeltelijk kan worden opgenomen. Over het openstaande saldo van het krediet wordt rente in rekening gebracht (bron: Wikipedia).

Kijk ook bij onze vergelijker met autoverzekeringen en onze private lease vergelijker (of onze privatelease vs lening rekenhulp).

Disclaimer

Deze pagina is niet bedoeld om advies te geven of om je aan te sporen een autolening af te sluiten. Een lening voor een auto afsluiten is een persoonlijke afweging. Wil je een autolening afsluiten en kom je er niet uit? Neem dan contact op met één van de aanbieders of stel je vraag een financieel adviseur.