Autoverzekering online


Ook als je altijd netjes op tijd stopt voor het oranje stoplicht en keurig op tijd invoegt op de snelweg, is het verstandig om een autoverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Voordat je het weet, is jouw gloednieuwe auto, waar je zo razend trots op bent, kapot gereden. Daarnaast is een autoverzekering verplicht. Maar welke autoverzekering past bij jou? En hoe zoek je de juiste autoverzekering online uit? Daar helpt Autotips jou bij.

Autoverzekering online afsluiten? Hier moet je op letten

Natuurlijk ga je het liefst voor de goedkoopste autoverzekering online. Maar is dat ook het verstandigst? Ben jij met de goedkoopste verzekering dan wel voor alles wat jij nodig hebt verzekerd? Goede vraag. Daarom is het verstandig jouw autoverzekering niet alleen op prijs te vergelijken maar ook op voorwaarden. Ook is het goed om je in de dekking te verdiepen.

Verzekering auto berekenen? Deze factoren beïnvloeden je premie

Om een zo goedkoop mogelijke autoverzekering te vinden, is het vergelijken van de verzekeringspremie niet genoeg. Je premie is namelijk afhankelijk van 4 factoren:

  • De hoofdvorm. Je kunt bij een autoverzekering namelijk kiezen uit 3 verschillende hoofdvormen: WA, WA+ en All risk.
  • De auto. Ook je auto heeft een grote invloed op je uiteindelijke verzekeringspremie. Zo tellen de oorspronkelijke nieuwwaarde van je auto, de snelheid en de hoeveelheid kilometers die je rijdt allemaal mee.
  • Jouw situatie. Ook jouw situatie is van invloed op de premie. Woon je in hartje Amsterdam? Dan loop je meer risico op schade, wat niet gunstig is voor je premie. Ben je jong, heb je net een rijbewijs en weinig schadevrije jaren? Ook dat nemen autoverzekeraars mee bij de berekening van je premie.
  • Aanvullende verzekeringen. Kies je voor een aanvullende verzekering? Dan wordt je premie hoger.

Autoverzekering online: verzeker je ook aanvullend

Sluit je een autoverzekering online af? Dan heb je altijd de keuze uit aanvullende opties. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp, rechtshulp verkeer en inzittenden verzekeringen. Zo weet je zeker dat je jezelf tegen onverwachte situaties beschermt. Ben je van van plan om je autoverzekering online uit te breiden met aanvullende verzekeringen? Check dan eerst even goed of je ergens anders niet ook voor deze calamiteiten verzekerd bent. Het zou zonde zijn als je hier dubbel voor betaalt. Wil je meer tips voor het online afsluiten van een autoverzekering? Lees dan ook ons blog.

Op Autotips.nl helpen we je ook met het vinden van een goedkope autolening of een voordelige auto via private lease.

Foto – Pixabay.com CCO: Link