Geplaatst op Geef een reactie

Bespaar honderden Euro’s op private lease

Bespaar honderden Euro's op private lease

Bespaar honderden Euro’s op private lease samen met jouw baas. Huh, maar private lease is toch voor particulieren?!? Dat klopt, maar er blijken mogelijkheden te zijn, waarbij jij en je baas geld kunnen besparen. Bedrijven zoals Eneco passen dit toe.

In het Financieel Dagblad vertelt de fiscaal medewerker van een afvalverwerkingsbedrijf hoe zij met de Belastingdienst hebben geregeld dat 250 medewerkers voordelig in een elektrische auto kunnen rijden via private lease. Door deze handigheid kunnen medewerkers een paar honderd Euro per maand besparen en kunnen bedrijven medewerkers helpen met de kosten van een auto. Bovendien helpt de werkgever met verduurzaming door medewerkers in een elektrische auto te laten rijden. Let er overigens op dat dit een constructie is die op individuele basis door de Belastingdienst (onder voorwaarden) wordt goedgekeurd, stel daarom eerst zelf met de Belastingdienst de mogelijkheden voor jouw bedrijf vast.

Hoe werkt het?

Hoe bespaar honderden Euro’s op private lease samen met jouw baas? In essentie zorgt de regeling ervoor dat medewerkers hun private lease auto met hun bruto salaris kunnen betalen (inclusief bijtelling), in plaats van met hun netto salaris. Jouw besparing komt uit het wegvallen van de inkomstenbelasting over het leasebedrag.

De regeling van de afvalverwerking bestaat grofweg uit de volgende onderdelen:

  1. De medewerker sluit zelf een private lease contract af
  2. De werkgever neemt de kosten van het contract over en verlaagt in ruil het bruto loon van de medewerker met hetzelfde bedrag
  3. De medewerker betaalt bijtelling voor het privegebruik van de auto (22% of 4% voor een elektrische auto <EUR 50.000)
  4. De werkgever bespaart sociale lasten en vakatiegeld uit, doordat het bruto loon wordt verlaagd met het leasebedrag. Ook regelt de medewerker de private lease auto zelf, er is daarom ook geen facilitaire ondersteuning nodig in de vorm van bijvoorbeeld een vlootmanager

Deze regeling lijkt op een al veel langer bestaande mogelijkheid om, indien een auto van de zaak niet bij jouw arbeidsvoorwaarden hoort, toch via de baas een zakelijke auto te rijden tegen inlevering van salaris. Het verschil zit erin dat jij (de medewerker) nu zelf de auto leaset en de baas alleen het bedrag vergoedt en bijtelling in rekening brengt.

Wat kun jij doen? Bespreek en onderzoek deze mogelijkheid om honderden Euro’s te besparen met jouw baas en/of personeelszaken en bepaal of deze mogelijkheid voor jullie aantrekkelijk is. Vervolgens kun je via onze vergelijker jouw ideale auto uitzoeken.

Let op: Autotips.nl is gespecialiseerd in het vergelijken van privatelease, wij zijn geen fiscalisten. Ga voordat je bovenstaande constructie met jouw baas toepast met vragen en advies naar een fiscalist.

Autotips.nl helpt je private lease te vergelijken

We maken het eenvoudig voor je, zijn onafhankelijk en vergelijken meer dan andere sites. Klik op onderstaande knop om naar de vergelijker te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *