Geplaatst op Geef een reactie

Dit is de beste autoverzekering voor vrijdag de dertiende

beste autoverzekering

Geloof jij in het ongeluk van vrijdag de dertiende? Of ben je zo’n pechvogel die altijd wel iets heeft met zijn auto? Dan weer een paaltje geraakt, dan weer een buurmeisje dat er per ongeluk tegenaan fietst. Hoe dan ook: Autotips.nl vertelt je wat de beste autoverzekering is voor vrijdag de dertiende, of gewoon voor als je altijd pech lijkt te hebben.

Beste autoverzekering voor pechvogels: allrisk

De beste autoverzekering voor vrijdag de dertiende en pechvogels in het algemeen is zonder twijfel een allriskverzekering. Dit heet ook wel een volledig cascoverzekering of WA-cascoverzekering. Ze staan allemaal voor hetzelfde: de meest uitgebreide autoverzekering die er is. Je bent dan namelijk voor vrijwel alles verzekerd wat er met je auto kan gebeuren.

Dit dekt een allriskverzekering

Wat er dan valt onder ‘vrijwel alles’? Allereerst ben je verzekerd voor de schade die je bij anderen veroorzaakt, net als bij een WA- en WA+-verzekering. Daarnaast vallen schade door diefstal en inbraak, ruitschade en brand- en stormschade eronder. Een WA+-verzekering dekt dit soort ongelukken ook.

Wat een allriskverzekering uniek maakt, is dat je ook verzekerd bent voor schade voor vandalisme en schade die je zelf hebt veroorzaakt. Denk bij die laatste bijvoorbeeld aan de gevolgen van botsen, slippen, van de weg raken en te water raken. Heel fijn dus als je onhandig bent en weer eens een struik over het hoofd ziet.

Ook een allrisk verzekering dekt niet alles

Maar pas op, want zelfs de beste autoverzekering dekt niet alles. Wat er precies wel en niet onder valt, verschilt per verzekeraar. Zoek dit dus van tevoren goed uit. Veelvoorkomende uitzonderingen zijn bijvoorbeeld schade door opzet, roekeloos gedrag, roest en slijtage. Ook schade die je hebt veroorzaakt door met te veel drank of drugs op achter het stuur te kruipen, vergoeden veel verzekeraars niet. Net als wanneer je je auto gebruikt voor verhuur, wedstrijden of zakelijk personenvervoer.

Wat er gebeurt bij een schadeclaim

Stel je voor: je veroorzaakt een aanrijding. In dat geval vergoedt je allriskverzekering niet alleen de schade van de ander, maar ook je eigen schade. Daardoor zak je wel op de bonus-malusladder. Dat betekent dat je terugvalt in je schadevrije jaren. Wat dan weer als gevolg heeft dat je de jaren daarna meer premie moet betalen. Een vaak voorkomende uitsluiting van deze regel is wanneer het gaat om schade aan je ruiten of door diefstal, inbraak, een brand of een storm. Dan blijft je premie in veel gevallen hetzelfde. Maar in beide gevallen kan het zo zijn dat je een eigen risico betaalt.

Wanneer allrisk de beste autoverzekering voor jou is

Al ben je nog zo onhandig en al gaat zelfs je stuur stuk op vrijdag de dertiende: allrisk is niet altijd de beste autoverzekering voor jou. De leeftijd en waarde van je auto spelen namelijk ook mee. Over het algemeen geldt dat je het beste een allriskverzekering kunt nemen als je auto minder dan 6 jaar oud is. Anders is een WA- of WA+-verzekering beter. Daarnaast speelt mee hoeveel spaargeld je zelf hebt en kunt missen als je auto grote schade heeft of total loss is. Als je zo’n kostenpost zelf op kunt vangen, is een minder zware verzekering ook een betere keuze.

Met private lease heb je de beste autoverzekering

Wil je je helemaal niet meer druk hoeven maken om schade en reparaties? Dan is een private leaseauto een goede optie. Met private lease betaal je een vast bedrag per maand voor je auto, waar onder andere de beste autoverzekering (allrisk), reparaties en onderhoud bij zijn inbegrepen. Hoe hoog de kosten van een reparatie ook zijn, je maandbedrag verandert niet. Zo ga je ontspannen vrijdag de dertiende tegemoet. Met onze private lease vergelijker kun je kijken welke auto en welk contract het beste bij je past.

Foto – Pexels.com: link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *