Geplaatst op 1 Reactie

Carinfopoint, waarom zijn we deze website begonnen?

Autotips private lease

Waarom zijn we carinfopoint.com begonnen vraag jij je misschien af. Er zijn toch al zoveel goede autosites op internet te vinden? Dat klopt. En toch is er geen zoals carinfopoint.com. Ik zal uitleggen waarom.

Voor liefhebbers van snelle jong gebruikte auto’s zoals ik, zijn er diverse sites waar je in het aanbod met tweedehands auto’s kunt zoeken. Er is veel aanbod. Ga maar zoeken, veel succes. Ook als je nog niet precies weet wat je zoekt, zijn er meerdere autosites beschikbaar. Hier kun je artikelen vinden over bepaalde modellen, uitvoeringen etc. Soms met mooie illustratieve filmpjes op Youtube. Ook de fabrikanten zelf doen hun best, maar het lastige hieraan is dat:

 1. Sites die auto’s aanbieden er veelal vanuit gaan dat jij, als koper, precies weet wat je zoekt
 2. Autosites met artikelen zich vooral richten op de meest recente modellen. Artikelen over jong gebruikte modellen raken hierdoor bedolven onder een veelheid aan nieuwere artikelen. Zie in deze brij maar eens het juiste artikel te vinden
 3. Zoekfuncties gericht zijn op merk + model, niet op oriëntatie. Ook wordt er nooit een onderscheid gemaakt in modelgeneraties (Golf VI, Golf VII, etc)
 4. Autofabrikanten echt een ‘merkgevoel’ bieden met een mooie beleving, maar waar is informatie voor de tweedehands koper? Waar is de verkooppagina met originele folder van het vorige model, zodat jij kunt vaststellen welke tweedehands uitvoering je zoekt?

Kortom, veel auto en vooral met focus op nieuw. Dit bracht ons op een idee: carinfopoint.com. Een site gericht op het kopen van een auto, nieuw en jong gebruikt. Bij ons staat jouw zoektocht centraal en niet zozeer de auto zelf.

Dit doen we als volgt:

 1. Oriëntatiemodule: We hebben een makkelijk doorzoekbare database gemaakt met alle normale modellen vanaf ongeveer 2007. In 2017 zijn we begonnen met het opbouwen van onze database. Dit jaar hebben we als uitgangspunt hebben genomen omdat auto’s met een leeftijd t/m 10 jaar normaal gesproken nog een keer van eigenaar wisselen. In onze database richten we ons niet op motoren en uitvoeringen, maar op de meer hoog over zoekcriteria, zoals ‘middelgrote stationwagen’. Per model hebben we een pagina gemaakt met daarin relevante, vrij beschikbare, informatie over:
  1. Rijtesten (vanaf 2010) inclusief illustratieve video’s
  2. Indien beschikbaar, occasiontesten, m.n. voor al langer meedraaiende modellen
  3. De database met terugroepacties van de RDW (Rijksdienst voor het wegverkeer)
  4. Fabrieksgarantie bij nieuwe aanschaf
  5. Officiële veiligheidsscore, indien aanwezig
  6. Engelstalige Wikipedia-pagina (de Nederlandstalige Wikipedia is meestal beperkt qua inhoud)
 2. Diensten: We hebben een ‘shop’ gedeelte ingericht met diensten die nuttig zijn voor autokopers. Centraal hierbij staat dat het diensten zijn die relevant zijn en waarbij je bij voorkeur ook iets te kiezen hebt, bijvoorbeeld in de vorm van vergelijkers). Het maakt ons hierbij niet uit welke dienst je kiest, als je maar de dienst vindt die bij je past. We maken hierbij onderscheid in financiële diensten, aankoophulp en diensten die helpen bij het verkopen van je huidige auto.

Heb je suggesties of klopt er iets niet, laat het ons weten via [email protected] Wij zijn ook altijd op zoek naar interessante diensten voor autokopers.

1 gedachte over “Carinfopoint, waarom zijn we deze website begonnen?

 1. Jullie hebben echt interessante informatie over auto’s op een plek verzameld. Dit kan echt goed helpen als je nog moet oriënteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *