Geplaatst op Geef een reactie

Dit moet je weten over Opel Mokka private lease

Opel Mokka X private lease

De Opel Mokka is er in verschillende soorten en maten. Waar moet je rekening mee houden als je een Opel Mokka private lease wilt? In dit blog lees je alle details over de bestaande en nieuwe uitvoeringen.

Voorwiel- en vierwielaandrijving

De Opel Mokka is een mini SUV. Net als de koffieboon waar deze naar vernoemd is, is de auto klein en rond. Je kunt ‘m aanschaffen met zowel voorwiel- als vierwielaandrijving. De vierwielaandrijving heeft een slim systeem. Die laat de aandrijving helemaal via de voorwielen verlopen, tenzij er iets aan de hand is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een snelle start, slippertje, fout aangesneden bocht of andere afwijking. In zo’n geval gaat ongeveer 50% van de trekkracht automatisch naar de achterwielen. Dat zorgt voor een betere veiligheid.

De Opel Mokka X

De Opel Mokka is sinds 2012 op de markt. De meest recente uitvoering is de Opel Mokka X, die begin 2017 uitkwam. Dit zijn de grootste verschillen in vergelijking met zijn voorgangers:

 • Nieuwe bumpers
 • Slankere koplampen
 • Ledlampen achteraan
 • Nieuw dashboard
 • Nieuw instrumentencluster
 • Benzinemotor met meer kracht (153 pk)

Maar onlangs heeft Opel besloten om de productie van dit model te stoppen. Als je gaat voor Opel Mokka private lease, kan dat met de Opel Mokka X binnenkort dus alleen nog via occasion lease. Op dit moment zijn er nog een paar maatschappijen die dit model wel nieuw met private lease aanbieden, maar dat zal niet lang meer zo zijn.

De nieuwste Opel Mokka private lease

Bij een afscheid hoort ook de introductie van een nieuw model, zo moet Opel gedacht hebben. Kort geleden kondigden ze de komst van de Opel Mokka-e aan. Die is volledig elektrisch. En dat is niet het enige wat er nieuw aan is:

 • Matrix-ledkoplampen die automatisch schakelen tussen groot- en dimlicht
 • Adaptive Cruise Control die zorgt voor een constante snelheid en veilige afstand tot de auto voor je
 • Advanced Park Assist die voor jou in- en uitparkeert, je hoeft alleen volgens de aanwijzingen gas te geven en te remmen
 • Automatisch noodremsysteem dat de remmen extra snel laat reageren als er ineens een voertuig, voetganger of obstakel voor je auto opduikt
 • De stoelverwarming voorin heeft 3 standen en het stuur is ook te verwarmen

Wil je (nog) geen elektrische auto? Goed nieuws: van dit nieuwe model komen ook varianten met een benzine- of dieselmotor. De nieuwe Opel Mokka is vanaf begin 2021 op de markt. De verwachting is dat deze tegen die tijd ook verkrijgbaar is als Opel Mokka private lease. Nog even geduld dus!

Opel Mokka private lease vergelijken

De ene Opel Mokka is de andere niet en elke leasemaatschappij heeft weer andere voorwaarden. En misschien ga je uiteindelijk niet voor Opel Mokka private lease, maar een andere SUV. Wil je overzichtelijk vergelijken wat voor jou de beste optie is? Ga dan snel naar onze private lease vergelijker. Daarmee vergelijk je makkelijk verschillende modellen, maatschappijen en voorwaarden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Foto: RL GNZLZ from Chile – Opel Mokka X 1.4T Enjoy 2019, CC BY-SA 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *