Geplaatst op Geef een reactie

Dit zijn de voordelen van private lease

Voordelen private lease

Helaas, na jarenlang trouwe dienst is je auto ermee gestopt. Je kunt en mag er nu echt de weg niet meer mee op. Tijd voor een nieuwe dus. Heb je al eens nagedacht over de voordelen van private lease? Je leest ze hieronder allemaal.

Je betaalt een vast bedrag per maand

Het grootste voordeel van private lease is dat je een vast bedrag per maand betaalt. Dat betekent dat je altijd precies weet waar je aan toe bent en niet voor onverwachte kosten komt te staan. Het vaste maandbedrag is namelijk inclusief:

  • Allrisk autoverzekering
  • Wegenbelasting en andere belastingen
  • Onderhoud en reparaties
  • Pechhulp

Je hoeft dus alleen zelf de brandstof- en parkeerkosten te betalen. De rest is allemaal voor je geregeld.

Je hebt geen spaargeld of lening nodig

Komt dit je bekend voor? Je wilt dolgraag in een splinternieuwe auto rijden, want die tweedehands koekblikken begeven het toch wel heel snel. Maar helaas is een nieuwe auto een erg grote aanslag op je portemonnee. En je sluit liever geen lening af. Als je je hierin herkent, dan is private lease de perfecte oplossing. Met private lease heb je namelijk geen spaargeld of lening nodig, terwijl je toch in een splinternieuwe auto rijdt. Dat is nog eens een fijne combinatie.

De autoverzekering is inbegrepen

Zoals hierboven al kort genoemd, is het vaste maandbedrag inclusief autoverzekering. Ben je wat ouder of juist beginnend bestuurder met weinig schadevrije jaren? Dan moet je vaak een hogere premie betalen, omdat de verzekeringsmaatschappij je als hoger risico inschat. Met private lease heb je hier geen last van. Het maandbedrag inclusief verzekering is voor iedereen gelijk, of je nu jong, oud, ervaren of onervaren bent. Je betaalt dus geen extra premie op basis van je leeftijd of aantal schadevrije jaren.

Contract kosteloos beëindigen bij onverwachte situaties

Als je een private lease-contract afsluit, ga je uit van de situatie van dat moment. Als je een partner hebt, deel je de kosten van de auto waarschijnlijk met hem of haar. En zelf ga je uit van het salaris dat je op dat moment verdient. Maar wat nu als je onverwacht arbeidsongeschikt raakt, je gaat scheiden of jij of je partner overlijdt, waardoor je het maandbedrag niet meer kunt betalen? In de meeste gevallen beëindig je het contract dan kosteloos. Let wel goed op de precieze voorwaarden die hierover in je contract staan.

Maar sta ook stil bij de nadelen van private lease

Natuurlijk heeft private lease vele voordelen. Maar voor je een contract afsluit, is het slim om ook even bij de nadelen stil te staan. Denk bijvoorbeeld goed na over de kilometerbundel. Rijd je meer kilometers dan je hebt vastgelegd in je bundel? Dan betaal je per kilometer extra kosten. Daarnaast krijg je een BKR-registratie. Ook is de auto niet jouw eigendom. Na afloop van je contract moet je deze weer inleveren. Houd hier rekening mee voor je een private lease-auto kiest.

Private lease vergelijken op Autotips.nl

Wegen de voordelen van private lease voor jou zwaarder dan de nadelen? Ga dan niet blindelings in zee met de eerste de beste leasemaatschappij, maar vergelijk ze eerst. Dat kan heel makkelijk met onze private lease vergelijker. Je vult gewoon de auto of voorwaarde van je keuze in en je ziet overzichtelijk wie de beste deal aanbiedt. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Foto – Flickr.com (CC BY 2.0) Kārlis Dambrāns: link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *