Geplaatst op Geef een reactie

Elektrische auto leasen

electrische auto leasen

Droom jij van een auto aan een stekker? Je bent niet de enige. Elektrische auto’s zijn aan een opmars bezig. En daar zijn verschillende redenen voor. Een gunstige bijtellingsregeling bijvoorbeeld. Of de schrik die je om het hart slaat, als je ziet wat je aan de pomp moet betalen om je benzineauto te vullen. En natuurlijk zijn er ook principiële redenen om duurzaam te rijden. Wat je motivatie ook is: een elektrische auto leasen is een goed idee. Voor je portemonnee en het milieu.

Voordelen van een elektrische auto leasen

Sta je elke avond groen van jaloezie te kijken hoe de buurman zijn zelfrijdende elektrische auto op de oprit parkeert? En vraag je je af waar hij dat toch van betaalt? De kans is groot dat de buurman ook weet dat een elektrische auto leasen beter is. Voor een vast maandbedrag ben je de koning van de weg. Een koning op kousenvoeten, dat wel, want je rijdt geruisloos. En het maandbedrag is een fractie van het bedrag dat je betaalt als je een elektrische auto nieuw koopt.

Gewone of elektrische auto leasen

Een elektrische auto leasen is voor de meeste mensen een uitstekend alternatief voor een reguliere auto. Toch zijn er vaak twijfels over de actieradius van elektrische auto’s. Maar voor het grootste deel van de mensen vormt deze geen enkel probleem. Het Centraal Bureau voor de Statistiek berekende dat de gemiddelde afstand die mensen overbruggen tussen hun woning en werk tussen de 15 en 35 kilometer is. Die afstand haalt elk model elektrische auto, zonder dat je tussentijds hoeft op te laden. Moet je regelmatig wat verder weg? Kijk dan op Autotips naar de elektrische auto met een actieradius die bij jou past. Met bijvoorbeeld de Audi Q4 rijd je moeiteloos meer dan 300 kilometer.

Welke elektrische auto?

Vind je het moeilijk om te beslissen welke elektrische auto je gaat leasen? Maak dan een lijstje met een schatting van de afstanden die je regelmatig aflegt. Schrijf niet alleen het aantal kilometers naar je werk op, maar denk ook aan weekendjes weg of je vakantie. Wees eerlijk in wat je opschrijft.

Bedenk daarna welke elektrische auto jij het beste kunt leasen. Ben je iemand die altijd haast heeft en een hekel heeft aan tussenstops op tankstations? Kies dan voor een duurder model met een grote actieradius. Ben je juist iemand die het geen probleem vindt om een weekendje weg zo te plannen dat je onderweg luncht, terwijl je auto aan de snellader hangt? Dan volstaat een goedkoper model. Let er wel op wat de laadtijd is van je auto.

Financieel voordeel van elektrische auto

Het maandbedrag van een elektrische auto leasen ligt hoger dan dat van een benzine- of dieselauto. Maar met een elektrische auto bespaar je een hoop op je brandstofkosten. Als je veel kilometers maakt, kan het dus zo zijn dat een elektrische auto leasen uiteindelijk goedkoper is. Zeker als je de optie hebt om thuis te laden, ben je met een elektrische auto waarschijnlijk minder geld kwijt dan met een benzineauto.

Foto – Pixabay.com: link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *