Geplaatst op Geef een reactie

Hoe werkt private lease? Wij vertellen het jou

Hoe werkt private lease?

Private lease is hot. Het is niet voor niets dat er op dit moment 150.000 mensen in een private lease auto rijden. En dat aantal neemt alleen maar toe. Hoe dat komt? Doordat de voordelen van private lease bijna oneindig zijn. Zo kun je bijvoorbeeld voor een vast bedrag per maand eindelijk rijden in die auto waar je al jaren van droomt. En dat zonder zorgen. Geen onverwachte kosten meer waar je niet op zit te wachten. Met private lease weet je precies waar je aan toe bent. Ben jij al in de verleiding? En is jouw brandende vraag nu: hoe werkt private lease? Wij vertellen het jou.

Hoe werkt private lease? Kind kan de was doen

Als je dacht dat private lease ingewikkeld was, zit je ernaast. Hoe werkt private lease dan? Appeltje eitje. Voor een vast bedrag per maand rijd jij een auto die je graag wilt hebben. Waarschijnlijk een mooiere auto dan je had kunnen kopen. Het maandbedrag is afhankelijk van 3 variabelen: het aantal kilometers dat je rijdt, de lengte van je leasecontract en het type auto dat je leaset.

In het vaste bedrag per maand zit alles inbegrepen. Echt alles? Ja, ga maar na: wegenbelasting, allrisk verzekering, onderhoud, reparaties en banden. Oké, alleen de brandstof moet je zelf betalen. Je hoeft dus geen smoesjes meer te bedenken om onder de APK-keuring uit te komen omdat je geen geld hebt. En is je band lek? Geen zorgen, dit maakt de garage kosteloos voor je.

Simpel private lease vergelijken

En hoe werkt private lease verder? Hoe weet ik of ik de beste auto lease voor de juiste prijs? Goede vraag. Als het om private lease gaat, is de keuze namelijk overweldigend. Er zijn ontelbaar veel private lease aanbieders in Nederland. Hoe werkt private lease dan? Wanneer heb je de beste deal? Dat laten wij jou overzichtelijk zien in onze private lease vergelijker. Deze is helemaal gratis, onafhankelijk en actueel. Ook werkt het heel simpel. Je kunt op verschillende manieren private lease vergelijken. Zoek bijvoorbeeld op model, prijs of voorwaarden. Net wat voor jou het belangrijkste is.

Hoe werkt private lease met proefritten?
Natuurlijk wil je eerst een proefrit maken in de auto die je al weken op het oog hebt. Ook met private lease kan dat gewoon. Het is een kwestie van de dichtstbijzijnde dealer in de buurt bellen en vragen of ze jouw gewenste model beschikbaar hebben voor een proefrit. Testen maar!

Check, check, dubbel check

Heb jij jouw droomauto gevonden en uitgezocht? Dan ben je er bijna! Na jouw aanvraag kijkt de leasemaatschappij eerst nog even naar je financiële situatie. Niets ernstigs, maar zo weet je zeker dat je geen betalingsproblemen krijgt door private lease. Houd er wel rekening mee dat je een BKR-registratie krijgt. Dit betekent dat er een lening op jouw naam komt te staan. Hoe hoog die lening is, hangt af van de leaseprijs en de looptijd.

Wil jij alles weten over hoe private lease werkt? Dan zit je goed bij Autotips. Wij geven jou de beste tips voor de aanschaf van een private lease auto.

Foto – Motor Verso (via Flickr.com), CC BY 2.0, Red Renault Kadjar Side On

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *