Geplaatst op Geef een reactie

Introductie nieuwe eenvoudige vergelijker van privateleaseaanbiedingen

eenvoudige vergelijker van privateleaseaanbiedingen

Autotips.nl is er voor jou, met dat doel zijn we begin 2018 gestart. Een belangrijk onderdeel hiervan is het vereenvoudigen en verzamelen van informatie die jij nodig hebt op het moment dat je een nieuwe auto wilt kopen. Vergelijkers zijn hierbij een belangrijk onderdeel, zoals onze vergelijkers voor autoleningen, -verzekeringen en -spaarrekeningen. Privatelease is populair, met name door het gemak dat het biedt (check hiervoor ons blog). Een veel gehoorde opmerking is dat Privatelease ingewikkeld is. Ook zijn er veel aanbieders met allemaal andere voorwaarden en mogelijkheden. De meeste van deze aanbieders adverteren de aangeboden auto’s ook op de klassieke manier met veel feitjes zoals 0 tot 100 km/h, verbruik, topsnelheid, afmetingen, functies en vermogen. Allemaal vrij ingewikkeld voor iedereen die niet thuis is in deze markt, door alle feitjes kun je het bos niet meer zien. Dit bracht ons op het idee om een eenvoudige vergelijker van privateleaseaanbiedingen te maken die het vergelijken van een privateleaseauto net zo makkelijk maakt als het vergelijken van een mobiele telefoonabonnement of hotels.

Waarop niet vergelijken

Maar wat zijn nu de punten waarop een privateleaseauto te vergelijken is? Allereerst hebben we vastgesteld dat alle privateleaseauto’s exclusief brandstof worden aangeboden en inclusief:

 • Onderhoud, all-risk verzekering, wegenbelasting en pechhulp
 • Airco
 • Navigatie (of als optie beschikbaar)

Dit zijn daarom geen interessante punten om op te vergelijken. Bovendien zijn de aangeboden modellen allemaal recente modellen in een normale, voor Nederland gangbare uitvoeringen en motorisering. Hierdoor durven wij de stelregel wel aan dat ook brandstofverbruik geen belangrijk punt is om de verschillende modellen op te vergelijken, want een kleine auto verbruikt weinig en een grote auto verbruikt meer. Onderling tussen de verschillende fabrikanten is het verschil niet zodanig groot dat dit je per maand echt heel veel scheelt.

Waarop wel vergelijken

Wat zijn de onderwerpen waarop je een privateleaseauto kunt vergelijken? Allereerst natuurlijk wel de specs (functies), maar dan niet als saaie feitjes, maar toegelicht door een expert. Daarom hebben we aan al onze privateleasemodellen vrij beschikbare Youtube-films en links toegevoegd naar vakbladen. Hierdoor hoef jij geen avonden meer te zoeken naar informatie en kun je makkelijk bepalen of je 1) een model mooi vind en 2) of het model bij je past. Het allerbelangrijkste is natuurlijk de prijs van een privateleaseauto. Hoewel er meer variabelen zijn die de prijs bepalen, zijn de kilometers en de looptijd van het contract de belangrijkste knoppen waar je aan kunt draaien om de prijs van een privateleasecontract te beïnvloeden. De kilometers kun je vergelijken met de ‘belminuten’ in een telefoonabonnement. Om je te helpen inschatten hoeveel je nodig hebt, hebben we ook een eenvoudig rekenmodel beschikbaar. Tot slot is het natuurlijk belangrijk of een auto handgeschakeld is of een automaat heeft. Kortom, in onze eenvoudige vergelijker van privateleaseaanbiedingen van meerdere aanbieders (momenteel 8) kun je duizenden prijzen vergelijken op basis van de volgende punten:

 1. Model (door middel van Youtube-films en links naar vakbladen)
 2. Kilometers (de ‘belminuten’)
 3. Looptijd van het contract
 4. Automaat of handmatig
 5. Kleur
 6. Brandstof, hybride of elektrisch
 7. Prijs

Naast deze punten werken we hard aan een verdere uitbreiding van onze eenvoudige vergelijker van privateleaseaanbiedingen met:

 • Prijs per kilometer buiten je ‘bundel’
 • Winter- of all seasonbanden
 • Eigen risico
 • Eenmalig bedrag
 • Toevoegen van (uiteindelijk alle) aanbieders

We willen privatelease vergelijken net zo eenvoudig als een nieuw telefoonabonnement maken. Uiteindelijk willen we alle privateleasedeals van alle aanbieders in onze database, zodat we jouw maximaal kunnen helpen. Ook als wij geen commerciële relatie hebben met deze partij. Zie jij nog iets wat we kunnen verbeteren aan onze eenvoudige vergelijker van privateleaseaanbiedingen of een onderwerp dat je graag in de vergelijker terug zou willen zien? Laat het ons weten via [email protected].

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *