Geplaatst op Geef een reactie

Kosten voor extra kilometers bij private lease

Extra kilometers bij private lease

Enkele maanden geleden schreven we een blog over de kosten voor extra kilometers bij private lease.  Onze conclusie in dit blog was dat veel leasemaatschappijen niet duidelijk waren over deze kosten, terwijl dit wel een belangrijke factor is die meegewogen dient te worden bij de keus voor de ene of de andere aanbieding. Het verschil tussen de goedkoopste aanbieding en de aanbieding met de laagste kosten voor extra kilometers is enkele honderden Euro’s tijdens het contract.

Steeds meer transparantie over kosten voor extra kilometers bij private lease

In dit blog kijken we bijna een jaar later opnieuw naar de kosten voor extra kilometers bij private lease. Het is goed om te zien dat er sinds ons blog veel leasemaatschappijen de kosten voor extra kilometers transparant hebben gemaakt. Waar de lijst met leasemaatschappijen die niet duidelijk zijn over de kosten voor extra kilometers in ons vorige blog nog te lang was, is deze inmiddels vrij kort geworden. Volkswagen, Seat, Skoda en Audi hebben de tarieven allemaal duidelijk gemaakt. Slechts enkele leasemaatschappijen, voornamelijk importeurs, zijn nog niet vooraf duidelijk over de kosten voor extra kilometers. Daarom hierbij de oproep aan deze leasemaatschappijen om alsnog overstag te gaan en om duidelijkheid te verschaffen.

Extra kilometers bij private lease zijn belangrijk onderdeel in aanbiedingen

Nu vrijwel alle leasemaatschappijen duidelijk zijn over de kosten voor extra kilometers, wordt een heel ander spel duidelijk. De kosten voor extra kilometers zijn namelijk onderdeel van aanbiedingen. Veel aanbieders met scherpe private lease aanbiedingen hanteren namelijk vaak een relatief hoog tarief voor extra kilometers. De populaire Mitsubishi Space Star is een goed voorbeeld met veel verschillende tarieven per extra kilometer.

De kosten voor extra kilometers bij private lease zijn een belangrijk punt om rekening mee te houden op het moment dat je voor een scherpe aanbieding kiest, want 4 cent per kilometer extra betekent 4 per 100 euro extra kilometers aan kosten. Op zich geen schokkende bedragen, maar als je ervan uitgaat dat je misschien wel 1000 tot 5000 kilometer extra rijdt binnen een contract loopt dit verschil toch op tot 40 – 200 euro extra kosten tijdens het contract.

Opletten dus

Omdat de kosten voor extra kilometers bij private lease tijdens je contract tot honderden Euro’s verschil kan leiden, is het raadzaam om deze kosten mee te nemen in jouw keuze voor een bepaalde aanbieding. Je kunt er ook voor kiezen om een iets grotere kilometerbundel te kiezen, zodat je altijd veilig zit en niet per extra kilometer hoeft af te rekenen. Dit is de veilige optie. Het nadeel van een (te) grote bundel is dat je ook betaalt voor kilometers die je uiteindelijk niet gebruikt.

Welke private lease bundel kies je

Er kan dus een interessant verschil tussen private lease aanbiedingen zitten in de prijs per extra kilometers. Dit valt in het maandbedrag niet direct op, maar kan uiteindelijk wel invloed hebben op het bedrag dat je voor jouw auto aan de leasemaatschappij moet betalen. Let hierop en kies de bundel die bij je past. Ga je voor zekerheid, kies dan een ruime bundel. Wil je niet betalen voor kilometers die je niet rijdt, kies dan een bundel die net iets te klein is en betaal bij voor een klein beetje extra kilometers. Hou gedurende het contract het aantal kilometers dat je rijdt wel goed in de gaten en pas op tijd je bundel aan. Zo voorkom je dat je aan het einde van het contract in één keer een paar honderd euro moet bijbetalen voor de extra kilometers.

Onze private lease vergelijker maakt het kiezen van de voor jou beste private lease aanbieding eenvoudig. Ook de kosten voor extra kilometers vind je in onze vergelijker terug.

Foto – Pixabay.com (link)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *