Geplaatst op Geef een reactie

Waaraan herken je een betrouwbare leasevergelijker?

leasevergelijker

Private lease is populair en er zijn inmiddels ook aardig wat leasevergelijkers die je helpen bij het vinden van jouw ideale private lease auto. Maar is een leasevergelijker betrouwbaar en proberen ze je niet een contract te laten kiezen waar je later spijt van hebt?

Waar verdient een leasevergelijker geld aan?

Om te bepalen of een leasevergelijker voor private lease betrouwbaar is, is het allereerst goed om te weten hoe een leasevergelijker omzet maakt. Net als bij alle andere bedrijven kan zonder inkomsten de schoorsteen van een leasevergelijker niet roken, hier is natuurlijk niets mis mee. Wanneer een website goede producten of diensten levert, is het natuurlijk geen probleem als daar geld aan wordt verdiend. Een leasevergelijker verdient net als andere vergelijkingssites, zoals voor koffiezetapparaten of telefoonabonnementen, geld indien jij een auto koopt die je via de vergelijkingssite hebt gevonden. Jij betaalt hiermee indirect voor de dienst die de site heeft geleverd, namelijk het overzichtelijk maken van prijzen van verschillende leasemaatschappijen. Vaak hebben vergelijkingssites ook nog andere inkomsten, voornamelijk vanuit gepersonaliseerde reclame voor allerlei producten (ook indien dit geen auto’s zijn). Op deze manier wordt er ook geld verdiend aan bezoekers die alleen prijzen komen kijken en geen private lease auto kopen.

Hoeveel verschillende modellen en contracten toont een leasevergelijker?

Veel leasevergelijkers tonen enkel private lease auto’s waar ze een vergoeding ontvangen indien jij de auto koopt. Private lease en zeker het online aankopen van een auto, bestaat nog niet lang. Nog niet alle leasemaatschappijen hebben zich daarom al op online verkoop gericht. De kans dat je een leasevergelijker die door alle leasemaatschappijen wordt betaald is daarom niet zo groot. Wanneer een leasevergelijker enkel de private lease auto’s toont waar ze voor betaald worden, dan mis jij een groot deel van de aanbieders en kun je jouw keuze daarom niet baseren op alle beschikbare aanbiedingen.

Wij van WC-eend…

De meeste leasevergelijkers zijn er daarom vooral op gericht om jou naar een bepaalde leasemaatschappijen te begeleiden, zodat de site de commissie kan ontvangen. Deze leasevergelijkers lijken vooral voor de leasemaatschappij te werken en niet gericht te zijn om jou aan de best bestaande deal te helpen. Dit is een beetje ‘Wij van WC-eend, adviseren WC-eend’, zoals de reclame van jaren geleden was.

Alleen auto’s vergelijken

Private lease is een auto mét een leasecontract. Het is daarom belangrijk om naast de specifieke auto ook de leasecontracten te vergelijken. Veel leasevergelijkers tonen echter alleen de leaseprijs, aangevuld met veel specificaties van de auto in kwestie. Dit is jammer, want juist de contracten en bijbehorende leasevoorwaarden kunnen veel verschillen per leasemaatschappij.

Weinig prijzen

Tot slot zijn wij ook meerdere leasevergelijkers tegen gekomen die enkel de laagst mogelijke prijs tonen. Dat is jammer, want de kans dat jij die laagste prijs krijgt is klein, want die is gebaseerd op een laag aantal kilometers, maximale looptijd en een hoog eigen risico. Wil je dit anders, dan betaal je een opslag. Het is daarom belangrijk dat je bij het vergelijken van private lease ook prijzen vergelijkt op basis van meer variabelen, zodat je daadwerkelijk prijzen vergelijkt van contracten die aansluiten bij jouw situatie.

Kortom, een goede leasevergelijker

Een goede private leasevergelijker herken je aan de volgende eigenschappen:

  1. Het aanbod van alle leasemaatschappijen worden getoond, niet alleen het aanbod waarvoor de site betaald wordt
  2. Meerdere prijzen worden getoond, met name de prijzen van de verschillende kilometer- en looptijdopties
  3. Het is mogelijk om voorwaarden te vergelijken

Hoe vergelijken we private lease bij Autotips.nl?

Ook Autotips.nl is een leasevergelijker, gespecialiseerd in het vergelijken van private lease, en ook wij ontvangen een vergoeding indien jij een auto aanschaft bij één van de bij ons aangesloten leasemaatschappijen. Wij richten ons echter op jou en hebben ook leasemaatschappijen in onze vergelijker zitten waar we niet aan verdienen. Bovendien zijn we gericht op private lease en niet op de auto. Goede autowebsites zijn er immers genoeg. Indien je op onze site een specifiek model opent, dan tonen we de rijtests die door de Nederlandse autopers zijn gemaakt. Dit zijn alle rijtests die we over het betreffende model hebben kunnen vinden op Youtube, zodat jij je goed kunt oriënteren.

Omdat we gericht zijn op private lease, hebben bieden we ook een vergelijker van private lease voorwaarden voor leasemaatschappijen die ons een vergoeding betalen. Heb je een mooie auto gevonden bij een leasemaatschappij die niet bij ons is aangesloten, gebruik dan onze checklist bij het doorlezen van de voorwaarden. Kortom, Autotips.nl helpt je met het vergelijken van private lease door:

  • Alle prijzen van alle leasemaatschappijen voor je te verzamelen
  • Aanvullende belangrijke gegevens, zoals kleur, looptijd, kilometers, versnelling en de kosten van een extra kilometer
  • Voorwaarden voor je te vergelijken op basis van onze checklist
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *