Geplaatst op Geef een reactie

Met deze 8 tips vind je de goedkoopste SUV private lease

goedkoopste suv private lease

SUV’s zijn niet de goedkoopste auto’s. Als je weinig spaargeld hebt of je rekening niet wilt plunderen, is private lease een goede keuze. Maar hoe vind je de goedkoopste SUV private lease? Met deze 8 tips scoor je de beste deal.

1. Kies een kleine SUV

Het maandbedrag van private lease hangt af van de nieuwprijs van de auto. Hoe groter de auto, hoe hoger de prijs en dus het maandbedrag. Als je de goedkoopste SUV private lease wilt, ga dan voor een klein model, zoals de Renault Captur. Voor een grote SUV, bijvoorbeeld de Volkswagen Tiguan, betaal je namelijk een stuk meer.

2. Ga voor een basismodel

Elke SUV is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Vaak zijn het er 3: een basismodel, een comfortabele en een luxe uitvoering. Van die 3 is het basismodel het goedkoopst en daarvoor betaal je dus ook een lager maandbedrag. Het scheelt soms wel 20%. Let wel goed op welke opties wel en niet in de auto zitten. Zo zijn er ook basismodellen zonder airconditioning en radio, terwijl die bij andere SUV’s bij de standaarduitrusting horen.

3. Kies een goedkope kleur

Voor een opvallende kleur of luxe lak betaal je al snel 10 euro meer per maand. Neem dus geen mintgroene of metallic paarse SUV, maar ga voor wit of rood. Dat zijn namelijk de kleuren met de laagste prijs. Zo stel je zelf de goedkoopste SUV private lease samen.

4. Ga voor een lange looptijd

Behalve van de auto zelf is het maandbedrag ook afhankelijk van de looptijd van je contract. Hoe langer het contract, hoe lager het maandbedrag. Het loont daarom om voor een langere looptijd te kiezen. Een looptijd van 60 maanden is bijvoorbeeld gemiddeld 25% goedkoper dan een termijn van 24 maanden. Als je 60 maanden (5 jaar) wel erg lang vindt, ga dan voor een contract van 36 of 48 maanden.

5. Kies een zuinige SUV

SUV’s staan niet bekend om hun zuinigheid. Toch zijn er wel zuinige SUV’s, zoals de Peugeot 2008 en Renault Captur. Bij het maandbedrag van private lease zit veel inbegrepen, maar niet de brandstofkosten. Die betaal je zelf. Daarom bespaar je flink als je een SUV kiest met een laag brandstofverbruik.

6. Deel je SUV

Als je een private leasecontract afsluit, bepaal je zelf wie er in de auto rijdt. Je kunt je SUV dus ook delen met iemand die je kent. Als je de kosten deelt, betaal je nog maar een klein bedrag per maand. Maar let op: omdat jouw naam op het contract staat, ben jij verantwoordelijk voor de auto. Maak dus duidelijke afspraken.

7. Zorg dat het eigen risico bij je past

Bij private lease heb je te maken met een eigen risico. Voor schade die niet verhaalbaar is, betaal je een eigen bijdrage. Je kunt kiezen uit een hoog of laag eigen risico. Als je gaat voor een hoog eigen risico, dan is je maandbedrag lager. Maar laat je daar niet door verleiden. Want als je vaak schade rijdt, is het uiteindelijk goedkoper om voor een laag eigen risico te kiezen. Bedenk dus goed wat het beste bij jouw situatie past.

8. Vind de goedkoopste SUV private lease met een vergelijker

Een overzichtelijke manier om de goedkoopste SUV private lease te vinden, is door een vergelijker te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld onze SUV private lease vergelijker. Daarmee vergelijk je niet alleen de modellen en uitvoeringen, maar ook de looptijd van het contract, het aantal kilometers per jaar en andere voorwaarden en kenmerken. Zo zie je in één oogopslag wat voor jou de beste deal is.

Foto – Pixabay.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *