Geplaatst op Geef een reactie

Nooit meer last van gesjoemel met apk

Gesjoemel met APK

Vorige week berichtte de Consumentenbond over gesjoemel met apk door malafide garagebedrijven en je met onnodig hoge rekeningen opzadelen. Uit een steekproef bij 11 garages van de Consumentenbond blijkt dat garagebedrijven hoge kosten rekenen voor reparaties van kleine ‘plotselinge’ mankementen. En soms doen ze alsof er gebreken zijn. Hoewel het slechts een steekproef is bij 11 garages, heeft iedereen vast zo zijn eigen slechte ervaringen met  garagebedrijven. Let wel, in Nederland zijn vele honderden garagebedrijven en echt niet ieder bedrijf is onbetrouwbaar, maar wie vertelt je of een bepaalde reparatie nu echt nodig is?

De aflevering van VPRO’s RAMBAM over dit garagebedrijven is leuk om te kijken (25 minuten). JetCars uit Rotterdam komt er niet goed vanaf.

De Consumentenbond adviseert autobezitters om in geval van afkeuring het keuringsrapport en de factuur te vragen. Ook is het altijd mogelijk om een second opinion aan te vragen bij een andere garage, meestal mag je nog met de auto rijden en is dit een fluitje van een cent.

Ben je klaar met gesjoemel met de APK?

Autotips.nl is een private lease vergelijker. Eén van de voordelen van private lease is dat bovenstaand probleem niet meer jouw probleem is, maar dat van de leasemaatschappij. Jij hebt dus nooit meer last van gesjoemel met de apk. Ook leasemaatschappijen hebben last van onbetrouwbare garages, maar onderhoud en Apk zit bij private lease in het maandbedrag. Jij betaalt dus niets extra’s. Ook heb je geen vervelende gesprekken meer over onverwachte kosten en hoef je jezelf niet af te vragen of een reparatie wel of niet noodzakelijk is. Overigens zijn private leaseauto’s nieuw, waardoor je de eerste jaren geen last hebt van vervelende Apk’s.

Nadelen zijn er natuurlijk ook. Private lease wordt gedeeltelijk gezien als een lening en wordt meestal bij BKR gemeld. Dit heeft invloed op jouw maximale hypotheek. Ook ga je een contract aan (een soort abonnement), dit kun je tussentijds wijzigen, maar aan eerder opzeggen zitten meestal kosten verbonden.

Check of private lease iets voor jou is via onze vergelijker.

Foto: Pixabay.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *