Geplaatst op Geef een reactie

Ontspannen op wintersport met een private lease automaat

private lease automaat

Skiën, snowboarden, langlaufen… Het is weer de hoogste tijd voor wintersport. Maar wat is nu de ideale auto om richting de Alpen te rijden? Met een private lease automaat rijd je heerlijk ontspannen. Hieronder lees je waarom en meer tips voor de perfecte wintersportauto.

Voordelen van een private lease automaat

Je kent het wel: onderweg naar je bestemming beland je op allerlei plaatsen in de file. Met een automaat is filerijden een stuk prettiger. Je hoeft namelijk alleen maar gas te geven of te remmen. Doordat je niet de hele tijd met je schakelbak bezig bent, kun je meer ontspannen. Een ander voordeel daarvan is dat je je aandacht meer op het verkeer kunt richten, waardoor je veiliger rijdt. Krijg je pech, midden in Frankrijk of Oostenrijk? De meeste private lease-abonnementen zijn inclusief pechhulp in het buitenland. Dat kost je dus niets extra’s, ook omdat reparaties zijn inbegrepen bij het maandbedrag. Zo houd je meer geld over voor de wintersport.

Zo rijd je met een automaat in de bergen

Rijden in een private lease automaat op vlakke wegen en in de file is dus heel makkelijk. Maar eenmaal in de bergen moet je wat meer opletten. Als je stijgt of daalt, kiest een automaat namelijk vaak een te hoge versnelling. Gebruik daarom de bergversnellingen of de flippers op het stuur. Op die manier zorg je ervoor dat je in een lage versnelling klimt en daalt. Dat is het beste voor je auto.

Handige kenmerken van een wintersportauto

Ben je toe aan een nieuwe private lease automaat en wil je de ideale wintersportauto? Let dan op de volgende handige kenmerken:

  • Stoel- en stuurverwarming. Meestal duurt het wel even voor een auto helemaal is opgewarmd, maar stoel- en stuurverwarming werken snel. Het is veiliger om met warme handen te rijden, omdat je dan meer gevoel hebt.
  • Vierwielaandrijving. Met vierwielaandrijving heb je meer controle en grip op de weg. Vooral tijdens het klimmen heeft dit grote voordelen. Je rijdt veel rustiger omhoog, zonder dat je wielen slippen.
  • Veel bagageruimte. Je auto tot het dak volproppen met bagage is niet handig. Zorg daarom dat je veel ruimte hebt, zodat ski’s, snowboards en andere benodigdheden er moeiteloos in passen.
  • Een zuinige auto. Tijdens je reis wil je niet steeds stoppen om te tanken. Niet alleen omdat het duur is, maar ook omdat je snel op je bestemming wilt aankomen. Een zuinige auto is dan praktisch.
  • Een hoge auto. Een auto die hoog op de wielen staat, is het fijnst in wintersportgebieden. Met een lage auto schuur je namelijk al snel met je bumper door de sneeuw of over de grond.

Kies de beste private lease automaat

Ben je op zoek naar een private lease automaat, maar ben je overweldigd door de eindeloze opties? Gebruik dan onze private lease vergelijker voor automaten. Dan kun je niet alleen modellen en kenmerken vergelijken, maar ook voorwaarden. Je ziet op een overzichtelijke manier welke deal aan jouw wensen voldoet. Zo maak je makkelijker een weloverwogen keuze.

Afbeelding van Vigan Hajdari via Pixabay
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *