Geplaatst op Geef een reactie

Private lease all in: dit zijn je kosten

private lease all in

Met private lease all in betaal je voor het gebruik van een auto in plaats van voor het bezit. Ben je benieuwd waar je met private lease all in dan precies voor betaalt? Autotips.nl laat je in dit blog overzichtelijk zien uit welke kosten je maandbedrag bestaat.

Soorten kosten van private lease all in

In het maandbedrag van private lease all dat jij betaalt in zitten allerlei verschillende kosten verwerkt. Daarnaast zijn er kosten die je zelf moet betalen. Deze soorten kun je onderscheiden:

 • Vaste kosten
 • Contractuitbreidingen
 • Variabele kosten
 • Overige kosten

Vaste kosten

De vaste kosten zijn bij het maandbedrag inbegrepen. Denk hierbij aan vrijwel alles wat je nodig hebt om met de auto te kunnen rijden, zoals de verzekering, belastingen, onderhoud en reparatie. Om al deze kosten hoef je je dus niet druk te maken. Want hoeveel een reparatie ook kost, je maandbedrag blijft hetzelfde.

Maar sommige diensten verschillen van maatschappij tot maatschappij. Bij de ene horen winterbanden er soms ook bij, bij de andere moet je daar extra voor betalen. Hetzelfde geldt voor vervangend vervoer. Om die reden is het het beste om te kiezen voor een leasemaatschappij die is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Dan zijn de volgende diensten sowieso inbegrepen bij je maandbedrag:

 • De kosten van het rijklaar maken
 • Wegenbelasting
 • Btw
 • Afschrijving
 • WA-casco autoverzekering (all risk)
 • Onderhoud
 • Reparatie
 • Vervanging van versleten banden
 • Pechhulp
 • Vervangend vervoer als je auto langer dan 72 uur bij de garage is

Contractuitbreidingen

Iedere aanbieder biedt je de mogelijkheid om aanvullende opties af te sluiten, de contractuitbreidingen. Voorbeelden van extra opties zijn een inzittenden-ongevallenverzekering, een lager eigen risico, sneller vervangend vervoer of extra accessoires voor je auto. Voor iedere optie betaal je een meerprijs bovenop je maandbedrag. Daarom kun je het beste zorgen dat zoveel mogelijk opties al bij je vaste maandbedrag zijn inbegrepen. Hoe je dat doet? Gebruik onze private lease voorwaarden vergelijker. Dan vergelijk je op een overzichtelijke manier wat wel en niet onder een bepaald contract valt en kun je bepalen wat jij belangrijk vindt.

Variabele kosten

Naast de verschillende vaste kosten van private lease all in zijn er variabele kosten. Deze vallen nooit onder het maandbedrag en betaal je dus zelf. Het gaat namelijk om kosten die zo sterk van persoon tot persoon kunnen verschillen, dat een leasemaatschappij ze van tevoren niet in kan schatten. Hieronder vallen brandstof of stroom, parkeergeld, wasbeurten, tol en boetes. Ook bijvoorbeeld de ruitensproeiervloeistof en motorolie die je bijvult, zijn voor je eigen rekening.

Overige kosten van private lease all in

Verder kun je bij private lease all in te maken krijgen met overige kosten. Als je een private leasecontract afsluit, geef je aan hoeveel kilometers je het komende jaar ongeveer zult rijden. Op basis daarvan stelt de leasemaatschappij je maandbedrag vast. Blijkt dat je aan het einde van het jaar meer kilometers hebt gereden dan je van tevoren aangaf? Dan betaal je die alsnog in de vorm van een prijs per kilometer. Wat die prijs is, vind je terug in je contract en in onze prijsvergelijker. In het contract en onze voorwaardenvergelijker staat ook in of je een bepaald bedrag terugkrijgt als je minder kilometers hebt gereden. Dit is namelijk niet bij iedere maatschappij het geval. Het is dus belangrijk dat je vooraf een goede inschatting van het aantal kilometers maakt.

Bereken je kosten voor private lease all in met de rekenhulp

Heb je geen idee hoe je een goede inschatting van het aantal kilometers maakt? Gebruik dan onze makkelijke rekenhulp. Je vult een paar vragen in en weet meteen hoeveel je ongeveer zult rijden. Beginnen alle kosten je een beetje te duizelen? Ook dan is de rekenhulp een uitkomst. Je hoeft maar een paar vragen te beantwoorden om erachter te komen wat private lease all in je zal kosten.

Foto – Pexels.com: link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *