private lease auto

Private lease auto

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Je twijfelt al een tijdje. Is private lease een slimme oplossing voor jou? De kans is groot van wel. Maar het is goed om te bedenken wat de redenen voor jou zijn om een private lease auto voor de deur te zetten. Is het omdat je helemaal klaar bent met onverwachte onderhoudskosten? Of omdat je ook weleens in een mooie auto wilt rijden in plaats van een barrel van Marktplaats? Voor de meeste mensen is een torenhoge garagerekening de reden voor de overstap. Met een private lease auto weet je namelijk precies wat je kosten zijn. Tenminste, als je een goed contract afsluit. Autotips.nl helpt je daarbij.

Kies in onderstaande vergelijker jouw ideale auto

[/vc_column_text][templatera id=”7638″]

[vc_column_text]

Private lease: hier moet je aan wennen

Als je voor het eerst in een private lease auto rijdt, is het even wennen. Niet alleen omdat je in een nieuwe auto rijdt, maar ook omdat er een aantal dingen is waar je over na moet denken. Zaken waar je met je eigen auto geen omkijken naar had. Zo moet je bijvoorbeeld inschatten hoeveel kilometer per jaar je gaat rijden. Dat wordt vastgelegd in je contract. Op de bonnefooi een grote rondreis maken is een dure grap als je het aantal kilometers overschrijdt.

Nog een punt om over na te denken: kijk naar het bedrag dat je moet betalen per gereden schade. Ben jij van het type ‘een auto moet rijden en dat doet ie ook met deuken’? Dan is een private lease auto misschien niet de beste keuze. Rijd jij elk jaar ongeveer hetzelfde aantal kilometers en ga jij netjes met je auto om? Dan is een private lease auto een prima keuze.

Zo kies je een private lease auto

Hoera, je mag een nieuwe auto uitkiezen! Tenminste, als je kiest voor private lease. En dat betekent dat er heel wat dingen zijn die je moet meenemen in je beslissing. Relatief saaie voorwaarden als de looptijd van je contract, de verzekering en het aantal kilometers. Maar ook leuke dingen, zoals de kleur en de uitvoering van je auto. En de private lease auto rijder weet het antwoord op de vraag waarom er zoveel witte auto’s op de weg te zien zijn. Die kleur is namelijk het goedkoopst. Met Autotips zet je niet alleen alle opties op een rijtje, maar ook de voorwaarden van de leasemaatschappijen. Zo kun je echt een weloverwogen keuze maken en vind je de voor jou goedkoopste deal.

Een private lease auto proberen

Ben je wel enthousiast over de optie van private lease, maar twijfel je nog? Misschien is het dan een idee om het gewoon eens te proberen. Kijk eens naar een goedkope private lease auto voor 12 maanden. Dat kost je iets meer dan een contract met een langere looptijd. Maar als je niet helemaal zeker bent van je zaak, is het een ideale manier om te ervaren hoe het is om met een private lease auto te rijden. Vergelijk op Autotips.nl alle opties. En besluit je om na een jaar door te gaan met je private lease contract? Dan kun je misschien wel tegen een voordelig bedrag je contract verlengen.[/vc_column_text][vc_column_text]Foto – Motor Verso via Flickr.com (CC BY 2.0) – Fiat 500[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]