elektrische auto private lease

Private lease van een elektrische auto

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ben je op zoek naar een elektrische auto via private lease? Autotips.nl is een private lease vergelijker, hierin staan ook meerdere elektrische auto’s.

Private lease van een elektrische auto

Private lease is bekend geworden door betaalbare kleine auto’s, maar inmiddels kun je ook grotere, hybride en volledige elektrische auto’s voordelig aanschaffen. Tot een paar jaar geleden kon je net boodschappen doen met een elektrische auto of je was ongeveer EUR 100.000 kwijt voor een elektrische auto waarmee je fatsoenlijke afstanden af kon leggen. Inmiddels zijn er ook middelgrote elektrische auto’s beschikbaar via private lease die niet de hoofdprijs kosten en waarmee je bovendien (met een paar stops) ook nog eens op vakantie kunt. Hyundai heeft de Kona Electric, Kia de e-Niro en Tesla natuurlijk de Model 3. Elektrische auto’s zijn nog steeds een stuk duurder dan vergelijkbare benzine auto’s, maar het verschil wordt langzaam kleiner. Zeker als je meetelt dat benzine auto’s meer en vaker onderhoud nodig hebben en dat benzine door de diverse belastingen ook nog eens vrij kostbaar is. De verbruikskosten van een elektrische auto via private lease vallen hierdoor mee. Elektrisch rijden via private lease wordt hierdoor zeer voordelig.[/vc_column_text][vc_basic_grid post_type=”product” max_items=”10″ element_width=”3″ item=”7989″ grid_id=”vc_gid:1562592159657-3298d35c-4104-4″ taxonomies=”68″][vc_column_text]

Waarom een elektrische auto via private lease?

De overstap van een benzine auto naar een elektrische vereist enige gewenning. Allereerst moet je lange ritten beter plannen, want benzine stations zijn er overal, maar snellaadpunten staan nog niet overal. Snellaadpunten zijn er voldoende, maar nog niet zo eenvoudig dat je bij ieder tankstation kunt stoppen. Ook het rijbereik van een elektrische auto is minder, zeker als je dit vergelijkt met moderne dieselauto’s. Je kunt hooguit zo’n 300-400 kilometer rijden voordat je een elektrische auto weer moet opladen. Voor dagelijks gebruik is dit meestal meer dan voldoende, maar op vakantie moet je vaker stoppen. Tot slot zijn elektrische auto’s snel, vooral vanuit stilstand zijn ze de meeste benzineauto’s de baas. Dit komt omdat elektrische auto’s niet hoeven te schakelen en omdat ze niet eerst op toeren hoeven te komen voordat de power beschikbaar is. Power is er bij een elektrische auto direct. Ben je overtuigd geraakt van een elektrische auto via private lease? Gebruik dan onze vergelijker en zoek de auto in de kleur en met het aantal kilometers dat bij je past. Elektrisch rijden via private lease vereist wel gewenning, want eigenlijk rij je nog maar met één pedaal. Remmen zitten er natuurlijk ook op, maar bij het loslaten van het gaspedaal probeert een elektrische auto zoveel mogelijk snelheid terug om te zetten in elektriciteit in de accu’s. Dit zorgt ervoor dat de elektromotoren weer stroom gaan opwekken en dat werkt als een rem. Goed anticiperen zorgt er hierdoor voor je dat je tijdens een rit nauwelijks meer hoeft te remmen.

Wat is private lease?

Private lease is een relatief nieuwe en erg populaire manier voor het aanschaffen van een nieuwe auto en lijkt op zakelijk leasen. Jij betaalt een vast bedrag per maand voor de auto, afschrijving, verzekering, belasting, pechhulp en onderhoud. Je betaalt los de brandstof of in geval van een elektrische auto de elektriciteit en eventuele snelheidsovertredingen. Er zijn geen verrassingen. Anders dan bij het zakelijk leasen van een elektrische auto, sluit je als persoon het contract af en niet als bedrijf, hierdoor heb je geen last van bijtelling. Het bedrag wat de leasemaatschappij aan jou berekent is het bedrag dat je betaalt.

Ten opzichten van de oude bekende autolening is private lease completer. Een autolening biedt enkel de financiering. De auto is van jou, waardoor je zelf de verzekering, belasting en het onderhoud moet regelen. Bovendien ben jij verantwoordelijk voor de onzekere opbrengst als je de auto later weer verkoopt. Voordelen heeft een autolening natuurlijk ook, de auto is van jou en je kunt er zo lang als jij wilt in blijven rijden. Een private lease contract duurt meestal niet langer dan 48 tot 60 maanden, hierna wil de leasemaatschappij de auto weer terug. Een elektrische auto leasen is goedkoper naarmate de contractduur hoger is en het aantal kilometers lager.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]