private lease hatchback

Vergelijk private lease hatchback prijzen

De hatchback is de vorm auto die we in Nederland misschien wel het meeste tegenkomen, want het is de vorm van bijvoorbeeld de Volkswagen Golf en de Renault Clio. Een hatchback heeft een lekker grote kofferbak en is daardoor erg praktisch. Over smaak valt niet te twisten. Er zijn genoeg hatchback-modellen die er goed uitzien, denk aan de Seat Leon of de Mercedes A-klasse. Jij bent dus op zoek naar een hatchback via private lease. Autotips.nl is een private lease vergelijker en verzamelt voor jou alle prijzen bij vrijwel alle leasemaatschappijen. Hierdoor vind jij snel de voor jou beste deal.

Vergelijk private lease hatchback prijzen

Gebruik onderstaande prijsvergelijker om jouw ideale hatchback via private lease te vinden. Gebruik de filters om de selectie aan te scherpen. Klik op ‘bekijk’ om naar de aanbieding te gaan.

Wat is een hatchback?

Kort gezegd heeft een hatchback een kofferbak die geheel (dus inclusief de ruit) open gaat. Zo’n grote opening van de kofferbak is natuurlijk wel zo fijn, zeker als de bank ook nog plat kan en je naar de Ikea bent geweest. Er kan lekker veel in! Overigens luidt de officiële definitie van een hatchback: ‘een auto waarbij het bestuurdersgedeelte via de koffer-/bagageruimte kan worden bereikt.’ Nog een leuk weetje, doordat de klep van de kofferruimte geheel meebeweegt, heeft een hatchback altijd een oneven aantal deuren: 3 of 5. De 3 deurvariant komt overigens nog maar weinig voor, al een aantal jaren kiezen we vooral de uitvoering met 5 deuren (dus met de deuren achterin).

De hatchback is een populaire auto in Nederland

Zoals boven al beschreven is de hatchback misschien wel de populairste auto vorm in Nederland, ook via private lease! Andere populaire vormen zijn de steeds meer voorkomende SUV en de stationwagen. Als je al meerdere auto’s in je leven gereden hebt, dan is de kans groot dat je al eens in een hatchback gereden hebt. Denk maar eens aan je lesauto. De kans is groot dat jouw lesauto een Volkswagen Polo of Golf was, beiden zijn namelijk een hatchback. Ook als je eerste auto een Fiat Punto was, heb je al eerder in een hatchback gereden.

De voordelen van een hatchback

Wat zijn de voordelen van een hatchback? Allereerst zijn de auto’s door het ontbreken van een ‘kont’, de sedan-variant, niet zo heel lang. Een ander voordeel is de genoemde kofferruimte, die is makkelijk toegankelijk en vrijwel altijd kan de achterbank in één of meerdere delen platgelegd worden. Hierdoor kun je lekker veel grote spullen meenemen. Je achterpassagiers moeten dan wel even achterblijven overigens, want die passen er met de bank plat helaas niet meer in (moeten je passagiers wel mee, overweeg dan een MPV of busje). Een derde voordeel is de hoofdruimte op de achterbank. Doordat het dak vaak tot de achterkant van de auto doorloopt, kunnen ook lange mensen lekker achterin zitten. Het laatste voordeel is dat er veel verschillende modellen als hatchback beschikbaar zijn, iedere fabrikant heeft wel een hatchback in het assortiment. Hierdoor is er voor jou lekker veel te kiezen.

De nadelen van een hatchback

Nadelen heeft een hatchback via private lease natuurlijk ook. Allereerst moet je de vorm mooi vinden. In Nederland hebben we daar meestal geen moeite mee, maar in andere landen zijn de SUV of juist de sedan populairder dan de hatchback. Een tweede nadeel is de grootte, een stationwagen en SUV zijn groter en bieden daardoor (iets) meer ruimte. Een coupé is sierlijker gelijnd en in een sedan kun je de bagage niet zien van buitenaf, dat is handig tegen inbrekers.

Een hatchback via private lease

Veel fabrikanten bieden een model aan als hatchback, hierdoor heb je lekker veel keuze. Ook als je een hatchback met private lease zoekt, zijn vrijwel alle modellen mogelijk. De kleinste hatchbacks, zoals de Citroën C1 en de Toyota Aygo kun je al vinden vanaf een paar honderd euro per maand. Heb je meer te besteden, dan kun je ook een populaire hatchback zoals de Audi A3 of BMW 1-serie rijden via private lease.

De voordelen van een hatchback via private lease

Private lease is een manier om jouw nieuwe hatchback te financieren. Je betaalt de auto per maand en in ruil voor dat bedrag mag je een afgesproken aantal kilometers rijden. Rij je tijdelijk meer? Ook dat kan, je betaalt dan een afgesproken bedrag per extra kilometer. De meeste leasemaatschappijen bepalen dit pas aan het einde van het contract. Rij je dus een jaar iets meer en het jaar erna iets minder, dan zit je goed en hoef je waarschijnlijk niet bij te betalen. In het bedrag dat je per maand betaalt zitten vrijwel alle kosten voor jouw auto, je moet de auto alleen nog tanken of opladen. De wegenbelasting, pechhulp, verzekering, onderhoud en de aanschaf zijn geregeld. Private lease is veel makkelijker dan een autolening of zelf een nieuwe hatchback kopen. Je hebt namelijk nooit meer onverwachte kosten!

Foto: Ruvim from Pexels