Geplaatst op Geef een reactie

Private lease kleur vergelijken

Private lease kleur vergelijken

Afgelopen week hebben wij onze private lease vergelijker uitgebreid zodat je private lease ook op kleur kunt vergelijken, want naast kilometers, looptijd en een automaat is de kleur van een auto volgens ons belangrijk tijdens de zoektocht naar een andere auto. In de private lease kleur vergelijker hebben we er bewust voor gekozen om de ingewikkelde kleurnamen die fabrikanten hanteren te vervangen door de kleur zelf. Heb je suggesties? Laat het ons weten via [email protected].

Ter ere van deze uitbreiding, hebben we een blog geschreven waarin we pleiten voor meer kleur op straat.

Een pleidooi voor meer kleur op straat

Het zal niemand verbazen dat grijs autokleur nummer 1 is in Nederland met 2,8 miljoen auto’s, gevolgd door (ook niet verrassend) zwart met bijna 2 miljoen. Hoewel wit aan een opmars bezig is, maakt blauw de top 3 momenteel nog compleet met ruim 1,3 miljoen auto’s. Uit cijfers van het RDW blijkt dat 75% van de nieuw geleverde auto’s zwart, wit of grijs is**. Bij een gemiddeld stoplicht worden deze cijfers bevestigd.

Gek eigenlijk… In Nederland hebben we geen cultuur waarin we graag opvallen in het dagelijks leven, maar tijdens Koningsdag en (ooit) het WK kleden we ons massaal oranje. Een leuke kleur kan dus wel! Hoewel, op deze dagen is iedereen weer oranje, in het geel of groen val je weer erg uit de toon.

Argument 1: Kleur valt beter op, waardoor de kans op diefstal lager is

Op basis van de aantallen op de weg ook wel logisch, maar zwarte, grijze en blauwe auto’s worden ook het meeste gestolen. Rode, gele of oranje auto’s zijn er minder en vallen bovendien (veel) meer op. Een dief hoeft natuurlijk niet lang na te denken, een zwarte stelen die met lichten uit niemand opvalt of een gele die nergens anoniem is.

Argument 2: Kleur valt beter op, waardoor je minder kans hebt op schade

En ook dit is natuurlijk discutabel, maar witte en zwarte auto’s rijden na (en dat is dan weer jammer) bruine auto’s de meeste schade***. Wil je weinig schade? Kies een groene, gele of rode. Deze kleuren vallen meer op, zelfs tijdens de donkere winterse dagen. Hier kun je natuurlijk tegen inbrengen dat groen wellicht vaker door een oudere dame/heer gekozen wordt die voorzichtiger rijdt. Volgens ons speelt het ook een rol dat in een mooie auto met een mooie kleur trotser bent en er voorzichtiger mee omgaat.

Argument 3: Kleur valt beter op, waardoor je onderscheidend bent bij tweedehands verkoop

Helaas, helaas. Ook Marktplaats staat alleen maar vol met zwart, grijze en soms witte of blauwe auto’s. Zijn dit daarmee modellen die beter verkocht worden? Ik denk het niet. Sla eens een folder open van een nieuw model. Zwart en grijs zijn enkel vakjes achterin de optielijst. Alle foto’s, en niet alleen van de special editions, zijn gemaakt met modellen in opvallende kleuren (al dan niet in combinatie met grote wielen, waar wij ook van houden). Hoewel je het met roze, geel of kikkertjes groen best bont kunt maken en misschien too much, zijn de kleuren in de folders niet voor niets gekozen door de marketingafdeling. Ze zijn tweedehands echter een zeldzaamheid, waardoor je met een mooie kleur meer opvalt tussen het zwarte en grijze tweedehandsaanbod.

Voor (tijdelijke) modekleuren wordt vaak gewaarschuwd, want zodra je de auto weer wilt verkopen is de kleur uit de mode en wil niemand deze. Alpine blauw, Imola rood, Steam green of British racing green, zijn allemaal kleuren van meer dan 20 jaar oud. Uit de mode? Ik dacht het niet!

Argument 4: De extra afschrijving valt best mee

Dat het met de restwaarde van een kleurtje wel meevalt, blijkt uit onze private lease vergelijker. Sinds kort zitten hier ook de aangeboden kleuren in en wat blijkt? Een andere kleur, zoals turquoise of rood is niet heel gangbaar maar wel mogelijk. En het allerleukste? Je betaalt voor een leuke kleur een bedrag tussen de EUR 7 en 15 per maand (afhankelijk van het model). Vermenigvuldig je dit bedrag met een looptijd van 48 maanden, dan kom je uit op een bedrag ter grootte van de meerprijs voor deze kleur (tussen de EUR 336 – 720). Ja, dat betekent extra afschrijving, maar is ook best wel weer te overzien.

Argument 5: YOLO

Koop je een zwart of grijze auto omdat deze de beste restwaarde heeft of koop je een kleur omdat je deze mooier vindt? You only live once! Zo vaak koop je geen andere auto, koop er daarom eentje in een kleur die je mooi vindt en ga snel private lease op kleur vergelijken.

Bronnen

*) CBS  **) BusinessInsider ***) Centraal Beheer

Autotips.nl helpt je private lease te vergelijken

We maken het eenvoudig voor je, zijn onafhankelijk en vergelijken meer dan andere sites. Klik op onderstaande knop om naar de vergelijker te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *