Geplaatst op Geef een reactie

Private lease occasion of toch een nieuwe?

Private lease occasion

Onze website is gericht op het vergelijken van private lease voor nieuwe auto’s. Er zijn meerdere leasemaatschappijen, zoals Athlon en privatelease.com die naast nieuwe auto’s ook jonge occasions aanbieden via private lease van 1 tot 2 jaar oud. Dit zijn voornamelijk auto’s die eerder dan verwacht door de berijder weer zijn ingeleverd en nog bijna nieuw zijn. Voor de leasemaatschappij is het in dit geval nog niet interessant om de auto te verkopen, vandaar dat ze voor enkele jaren worden aangeboden als private lease occasion. Het aanbod aan modellen wisselt hierdoor regelmatig.

Is een private lease occasion interessant?

De belangrijkste reden om een jong gebruikte auto als private lease auto te rijden is de prijs per maand. Is de prijs niet interessant? Zoek dan een nieuwe uit waarvan je zelf de kleur, uitvoering of met automaat kunt uitzoeken via onze vergelijker. Een andere reden kan zijn dat de voorwaarden van een specifieke leasemaatschappij interessant zijn (voorwaarden vergelijker) en je de occasion gewoon het leukste model vindt. Een steekproef bij Athlon levert op dat de aangeboden private lease occasions zeker enkele tientjes per maand goedkoper zijn, dit betekent een korting van 10-25%.

Een private lease occasion biedt dezelfde voordelen als private lease van een nieuwe auto. Dit betekent dat je de aanschaf, wegenbelasting, verzekering en onderhoud betaalt in één vast maandbedrag. Je hebt geen verrassingen.

Een private lease occasion heeft ook nadelen. Net als bij een gewone occasion heeft iemand anders de uitvoering en de kleur gekozen. Hoewel de meeste auto’s tegenwoordig zwart of zilvergrijs zijn, kan het zomaar zijn dat je zelf een andere keuze had gemaakt. Ook de looptijd van het contract is meestal korter dan 3 jaar. Leasemaatschappijen willen de auto namelijk weer verkopen op het moment dat de auto 4 tot 5 jaar oud is, zodat de auto bij verkoop nog een mooi bedrag oplevert. En tot slot is de auto vast goed schoongemaakt voordat jij erin gaat rijden, maar nieuw is de auto niet meer. Je mist dus die eerste kilometers met de typische geur van een nieuwe auto (hoewel Merel hier een hekel aan heeft).

Samenvatting

Samengevat is een private lease occasion alleen interessant als de prijs aantrekkelijk is, de uitvoering en kleur bij je past of dat je een specifiek model bij een leasemaatschappij wilt leasen vanwege de interessante voorwaarden. Twijfel je? Zoek dan gerust met onze vergelijker naar jouw ideale model.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *