Geplaatst op Geef een reactie

Private lease voor senioren

private lease senioren

Je bent al wat ouder, maar zeker nog actief. Je wilt daarom een lekkere nieuwe auto. Het is goed om te weten dat private lease ook voor senioren interessant is. De meeste private lease aanbieders hanteren een hoge of helemaal geen maximum leeftijd, iedereen kan daarom in een nieuwe auto rijden.

De maximum leeftijd is erg belangrijk bij private lease voor senioren

In onderstaande tabel vind je de maximum leeftijd die gelden voor private lease per leasemaatschappij.

Tips voor senioren die private lease overwegen

De volgende overwegingen zijn interessant indien je als senior private lease overweegt:

1. Mogen je kinderen in de auto rijden?

Ja, vrijwel altijd geldt de regel dat iedereen met een geldig rijbewijs in de leaseauto mag rijden. Er is bovendien geen beperking zoals het aantal kilometers dat iemand anders dan de contracthouder in de auto mag rijden.

2. Welke auto’s hebben een hoge instap?Crossover SUV’s zijn het tegenwoordig helemaal en ieder bekend merk heeft er wel 1 in het assortiment. Vaak zijn de Crossover SUV’s gebaseerd op normale modellen, zoals de Volkswagen T-Cross en T-Roc. Deze modellen zijn gebaseerd op de bekende Volkswagen Golf en Polo. Crossover SUV’s zijn, de naam zegt het al, een kruising tussen een normaal model en een hoger stoer model. Kijk hier voor alle prijzen in onze private lease vergelijker.

3. Let op de koopjes

In ons blog kun je meer lezen over trucs van leasemaatschappijen, maar net als bij andere producten en diensten zoeken maatschappijen naar mogelijkheden om de goedkoopste te zijn. Eén van de trucjes is om te adverteren met een heel kaal model, zoals een uitvoering zonder airconditioning. Let erop, zodat je een uitvoering kiest met het luxeniveau dat bij je past.

4. Wanneer je de auto alleen leaset en je komt te overlijden, dan gaat de auto terug naar de leasemaatschappij

Dit is een vervelend punt en geldt voor iedereen die een auto leaset. Als je alleen een auto leaset en je komt helaas te overlijden, dan kunnen je nabestaanden de auto gewoon weer inleveren bij de leasemaatschappij. Lease je de auto samen met je partner, dan is het nuttig om de voorwaarden te bestuderen. Indien 1 van de 2 contactanten komt te overlijden, dan loopt het contract standaard door. Een aantal leasemaatschappijen hanteert betere voorwaarden en geeft de nabestaanden de keuze om de auto wel of niet in te leveren. Wij vinden dat je bij 2 contractanten altijd voor deze betere voorwaarden moet gaan. Lees ook ons blog over dit vervelende onderwerp.

5. Gebruik onze checklist bij het doorlezen van de voorwaarden

Private lease voorwaarden zijn niet zo ingewikkeld als dat het lijkt. Omdat vrijwel alle leasemaatschappijen zijn aangesloten bij het Keurmerk Private lease, zijn de meeste voorwaarden op dezelfde manier opgesteld. Dit wil niet zeggen dat de voorwaarden altijd hetzelfde zijn! De verschillen zijn vooral in de aanvullende voorwaarden te vinden. Lees daarom altijd de voorwaarden en de aanvullende voorwaarden goed door en gebruik onze checklist, zodat je kunt beginnen bij de onderwerpen die wij belangrijk vinden.

Foto – Pixabay: link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *