Geplaatst op Geef een reactie

De ideale private lease stationwagen

private lease stationwagen

Stationwagens zijn voornamelijk een Europees fenomeen en ook Nederlanders zijn al jaren liefhebbers van de stationwagen, zeker ook via private lease. Hoewel de Crossover SUV bezig is aan een opmars, kopen we nog graag een stationwagen. De voordelen van Crossovers zijn welbekend, ze zijn hoger en zien er daardoor stoerder uit. Ook bieden Crossovers een praktische hoge instap. Hoewel Crossovers er wel avontuurlijk uitzien, zijn het zeker geen echte terreinauto’s. De stationwagen biedt voornamelijk meer bagageruimte en is gebaseerd op de normale hatchback of sedan-variant van een model. Dit zorgt ervoor dat een stationwagen rijdt als een normale auto en ook het verbruik niet anders is. Crossover SUV’s verbruiken meer en rijden minder goed, doordat de auto’s hoger zijn. Tot slot, maar dat is persoonlijk, zijn stationwagen vaak mooier dan het model waarop ze zijn gebaseerd. Denk maar aan de geliefde Alfa Romeo 159 SW of de BMW 3-serie Touring. Autotips.nl is een private lease vergelijker, daarom lichten we in dit blog toe welke stationwagens je ook via private lease kunt rijden en waar je de private lease prijzen op onze site kunt vergelijken (klik hiervoor op de link van het model).

Kleine stationwagen private lease

Echt kleine stationwagens zijn er niet. De kleinste stationwagens die via private lease te verkrijgen zijn, zijn gebaseerd op een model uit het zogenaamde B-segment. Dit zijn auto’s waarin je prima 4 tot 5 personen kunt vervoeren. De stationwagens hiervan bieden als bonus natuurlijk extra bagageruimte. Prijzen beginnen bij EUR 250 per maand. Voorbeelden van kleine stationwagens zijn:

Middelgrote stationwagen

Bij de middelgrote stationwagens is de keuze een stuk groter dan bij de kleine stationwagens. Prijzen beginnen bij EUR 380 per maand. Dit is het domein van de bekende namen, zoals:

Een gezin met 2 kinderen kan prima met een middelgrote stationwagen op vakantie. De meeste auto’s bieden op de achterbank voldoende zitruimte voor 2 volwassenen of 3 kinderen, inclusief bijbehorende bagage. Voor de uitzonderlijke gevallen dat er nóg meer bagage mee moet, zijn er meestal  dakrails beschikbaar waar je dakdragers met een skikoffer op kunt monteren.

Grote stationwagen

De liefhebbers van grote stationwagens waarin op zaterdag een groot gedeelte van het team mee kan rijden, moeten goed zoeken. Op moment van schrijven is dit nog steeds het domein van de zakelijke leaserijder. Veel mogelijkheden voor een stationwagen via private lease zijn er nog niet. Prijzen beginnen bij EUR 600 per maand. De volgende stationwagens kun je vinden in onze private lease vergelijker:

Modieuze stationwagen private lease

Modieuze stationwagens, bestaan die? Jazeker! Een modieuze stationwagen heeft wel de vorm van een stationwagen, maar vorm heeft prioriteit gekregen boven functie. Dit betekent dat de bagageruimte niet per se heel groot is en ook aan de zitruimte achterin kunnen concessies zijn gedaan. De auto is vooral bedoeld om mooi te zijn, hoewel over smaak natuurlijk te twisten is. Prijzen variëren omdat de modellen ook erg verschillen in grootte en luxe. Voorbeelden van modieuze stationwagens zijn:

Luxe stationwagens

De luxe stationwagens komen voornamelijk uit Duitsland, aangezien Alfa Romeo op dit moment geen stationwagen in het programma heeft. De luxe stationwagens zijn allemaal vrij groot en daardoor ook relatief duur. Deze modellen zijn vooral populair bij zakelijke rijders, maar ook via private lease prima te vinden. Prijzen beginnen bij EUR 700 per maand. Voorbeelden zijn:

Wat is private lease?

Wellicht heb je de vraag ‘wat is private lease nu precies?’. Private lease is een manier om een auto te kunnen rijden, het is eigenlijk een soort autoabonnement. Je sluit een contract af voor een aantal maanden/jaren met een bepaald aantal kilometers (de ‘belminuten’). Op de brandstof en elektriciteit na heb je hiermee alles betaald. De leasemaatschappij regelt onder andere de verzekering, wegenbelasting, aanschaf, onderhoud en pechhulp. Private lease is vooral gemakkelijk en je hebt geen onverwachte kosten meer.

Foto – AUDI AGAudi A4 Avant 3.0 TDI quattro (CC BY-SA 2.0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *