private lease suv

Vergelijk private lease SUV prijzen

Een SUV, ofwel Spors Utility Vehicle, is een model dat normaal gebruiksgemak combineert met off-road eigenschappen (vierwielaandrijving). Een SUV heeft een lekker hoge instap, biedt veel bagageruimte en is van klein tot groot te vinden. Een kleine SUV is bijvoorbeeld de Renault Captur, een grote is de Volkswagen Tiguan, waar je extra veel bagage ruimte hebt. Zo is er altijd wel een SUV die bij je past. Om een weloverwogen keuze te maken helpt onze private lease vergelijker, je kan gemakkelijk vele prijzen vergelijken, maar ook aantal kilometers en looptijd meenemen in je keuze. Zodat je de goedkoopste deal die bij jouw situatie past kunt vinden. Toch geen SUV? Je kunt met deze vergelijker ook jouw ideale stationwagen vinden via private lease.

Vergelijk private lease SUV prijzen

Autotips.nl is een private lease prijsvergelijker. Onderstaande vergelijker bevat alle bij ons bekende prijzen voor een SUV via private lease, van groot tot klein. Klik op ‘bekijk’ om naar de aanbieding te gaan.

SUV zijn erg populair tegenwoordig

Vroeger was alles makkelijker. Als je een auto kocht, kon je kiezen uit 2 (coupé), 3 (hatchback), 4 (sedan) of 5 deuren (hatchback, MPV en stationwagon). De 3-deurs hatchback begint langzaam te verdwijnen en ook de stationwagon heeft aan populariteit ingeleverd. En een MPV wordt al helemaal door niemand meer gekocht, zeker sinds zelfs de oer-MPV (de Renault Espace) eigenlijk geen MPV meer is. SUV (ook via private lease), dat is het toverwoord tegenwoordig.

Voordelen SUV

Een SUV is meestal ook grotendeels gebaseerd op een regulier model. Hoewel vierwielaandrijving en off-road in Nederland voor weinig inwoners nut heeft, wordt de SUV wel gewaardeerd omdat de auto wat hoger staat. Dit maakt de instap voor grote personen of mensen die al iets ouder zijn erg makkelijk. Ook biedt een SUV lekker veel bagageruimte, vergelijkbaar met een stationwagen. Tot slot zien de meeste SUV’s er erg stoer en onoverwinnelijk uit. Tel al deze positieve eigenschappen bij elkaar op en je snapt waarom de SUV erg populair is.

Nadelen SUV

Nadelen zijn er uiteraard ook. Doordat SUV’s hoger zijn en grotere banden hebben, zijn het geen stuurmans- of vrouw auto’s. SUV’s rijden tegenwoordig niet slecht, maar een lagere stationwagon rijdt gemiddeld genomen beter. Ook houdt niet iedereen van het grote uiterlijk van een SUV, dit is de reden dat veel grote SUV’s in Nederland PC Hooft-tractoren worden genoemd (net als de Range Rooney, naar de bekende voetballer die houdt van grote SUV’s). Maak ook niet de fout om een SUV te verwarren met een echte terreinauto. SUV’s zijn voornamelijk bedoeld voor de openbare weg. Hoewel een SUV vaak vierwielaandrijving heeft en prima door een modderpaadje komt, is een SUV geen echte terreinauto. Terreinauto’s rijden overigens voor geen meter op de openbare weg.

Kleine crossover SUV’s

De kleine crossover SUV (ofwel CUV) is eigenlijk geen echte SUV, want de vierwielaandrijving ontbreekt (vrijwel altijd). Crossover SUV zijn, meer dan gewone SUV’s, een verhoogde versie van een bestaand model. Met name de kleinere SUV’s, zoals de Renault Captur of Volkswagen T-Cross, zijn Crossover SUV’s. De logische reden hiervoor is om het verschil met het normale model, in dit voorbeeld de Renault Clio en Volkswagen Polo, zo klein mogelijk te houden, zodat de Crossover SUV betaalbaar blijft. Misschien zijn kleine Crossover SUV’s wel de meest populaire private lease auto’s op dit moment, vergelijk de prijzen in de vergelijker hierboven.

Middelgrote private lease SUV

De middelgrote SUV’s die in Europa leverbaar zijn, zoals de Volkswagen T-Roc, Toyota C-HR, BMW X1 en Peugeot 3008, zijn net als de kleine SUV’s ook Crossover SUV’s en zijn grotendeels gebaseerd op een bestaand model. Dit zorgt ervoor dat de middelgrote SUV’s niet veel duurder zijn dan de gewone modellen en ook qua luxe er niet voor onder doen. Middelgrote SUV’s zijn erg populair via private lease, zie de modellen hierboven.

Grote private lease SUV

Tot slot de grote SUV’s. Ook de, voor Nederlandse begrippen, grote SUV’s kun je via private lease rijden, hoewel dit meer het domein is voor zakelijke lease. Voorbeelden hiervan zijn de Volkswagen Tiguan, BMW X3 en de Kia Sportage. Bekijk de modellen in onze private lease vergelijker hierboven.

Is een SUV toch niets voor jou en zoek je liever een stationwagen? Ook voor stationwagens bieden we een private lease vergelijker.

Foto – CC BY 2.0, Kārlis Dambrāns, Volkswagen T-Cross 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *