ANWB private lease

ANWB private lease

Wie kent de ANWB niet? De van oorsprong fietsersbond is natuurlijk bekend van de Wegenwacht, maar de ANWB helpt je natuurlijk met veel meer onderwerpen. Denk aan reisgidsen, (auto)verzekeringen, campings en nog veel meer. Samen met Leaseplan biedt de ANWB ook private lease aan. Autotips.nl is er trots met de ANWB samen te mogen werken en in onze vergelijker te kunnen aanbieden.

Op deze pagina vind je:

 1. Vergelijk het volledige private lease aanbod
 2. Overzicht van de voorwaarden van ANWB private lease

Bekijk het aanbod van ANWB private lease

Samenvatting van de voorwaarden

Voordelen:

 • Bij persoonlijke omstandigheden kosteloos opzegbaar
 • Keuze uit veel verschillende modellen en kleuren
 • Inclusief Wegenwachtservice
 • Je hoeft alleen nog benzine te betalen
 • Zeer geschikt voor jongeren én senioren
 • Winterbanden zijn optioneel

Nadelen:

 • Extra kilometers betaal je per bundel, niet per stuk
 • BKR geregistreer
 • Eigen risico van EUR 300 is niet te verlagen

ANWB private lease is één van de grote leasemaatschappijen

In het land van private lease, is ANWB zeker een grote speler. ANWB biedt de private lease auto’s in samenwerking met Leaseplan, één van de grootste Nederlandse leasemaatschappijen. Net als de ANWB is Leaseplan ook een Nederlands bedrijf. Dit heeft als voordeel dan je een auto leaset bij een zeer ervaren leasemaatschappij die een groot onderhoudsnetwerk heeft. Er is altijd wel een onderhoudspunt bij jou in de buurt.

Voordelen ANWB private lease

Eén van de belangrijkste voordelen van ANWB private lease is de mogelijkheid om het contract op te zeggen in het geval van 2 contractanten, waarbij één persoon spijtig genoeg komt te overlijden. Er zijn weinig private lease aanbieders die je deze mogelijkheid bieden en geeft aan dat de ANWB echt met je meedenkt. Andere voordelen zijn natuurlijk de combinatie van de auto met standaard pechhulp Europa en het feit dat jouw schadevrije jaren geen invloed hebben op de leaseprijs. Je kunt overigens aan het einde van het contract altijd een schadevrijverklaring opvragen.

Goede voorwaarden voor een aantrekkelijke prijs

ANWB private lease heeft altijd aantrekkelijke prijzen, maar is niet altijd de goedkoopste. Dat ANWB private lease niet altijd de goedkoopste is, komt voornamelijk door de goede voorwaarden. Deze voorwaarden zijn in jouw voordeel, maar goede voorwaarden maken het contract ietsjes duurder. Hier krijg je echter geen spijt van, want bij onverwachte gebeurtenissen (zoals werkloosheid of een echtscheiding) mag je de auto vaak gewoon kostenloos inleveren. Ook het eigen risico is standaard niet hoog, er geldt geen minimum of maximum leeftijd en een schadeverzekering voor inzittenden (SVI) is standaard onderdeel van jouw contract. Zie hieronder enkele sterke punten uit de voorwaarden:

 • Wegenwacht Europa Standaard is standaard inbegrepen: je krijgt geld terug als je al lid bent van de Wegenwacht
 • Kosteloos opzegbaar bij persoonlijke omstandigheden, zoals bij gedwongen ontslag, echtscheiding of overlijden de 2e contractant
 • Je opgebouwde schadevrije jaren blijven behouden en ook tijdens het leasecontract blijft je schadevrije jaren opbouwen
 • Een schadeverzekering voor inzittenden is standaard inbegrepen
 • Geen maximum leeftijd en daarmee ook zeer geschikt voor senioren
 • Het maakt niet uit hoe lang je een rijbewijs hebt
 • Rij in afwachting van jouw auto in een voorloopauto
 • Tegen een gereduceerd tarief kun je een grote vakantieauto huren
 • Verkoop je huidige auto via de ANWB verkoopservice

Kilometers gaan per bundel

Een belangrijk punt waarop Leaseplan en ANWB afwijken van andere aanbieders, is de kilometerbundel en dan voornamelijk de manier waarop de kosten worden bepaald indien je meer rijdt dan de afgesproken bundel. Bij de meeste leasemaatschappijen betaal je voor extra kilometers een tarief per kilometer. ANWB wijst je de best passende bundel toe en aan het einde van het contract wordt definitief bepaald welke bundel het beste past voor de hele looptijd. Tussentijds je bundel aanpassen kan natuurlijk ook. Dit lijkt een beetje ingewikkeld, maar heeft als voordeel dat je altijd de juiste bundel krijgt voor de gehele looptijd van je contract. Dit is voornamelijk voordelig indien je een stuk meer rijdt dan je oorspronkelijke bundel. Rij je slechts een paar kilometer te veel, dan kunnen wij ons voorstellen dat het afrekenen van een losse kilometer goedkoper is.

Welke auto wordt het?

ANWB private lease biedt een ruime keuze aan modellen, van groot tot klein, van Audi tot Toyota, hatchback of SUV en van benzine, via hybride tot elektrisch. Er is daarom altijd een auto die bij je past. Ook voor de looptijd en het aantal kilometers in het contract heb je meerdere keuzes.

Waar ken je de ANWB van?

Wist je dat de ANWB al in 1883 is opgericht en vanaf het begin erop gericht is om te helpen bij mobiliteit. ANWB stond bij de start voor de Algemene Nederlandsche Wielrijders-Bond, deze benaming wordt tegenwoordig niet meer gebruikt. In Nederland telt de vereniging meer dan 4 miljoen leden en maakt het meer dan EUR 1 miljard omzet. Samen met de Autorai is de ANWB ook een belangrijke vertegenwoordiger voor mobiliteit in politiek Den Haag en wordt er veel gelobbyd ten gunste van de automobilist en mobiliteit.

De Wegenwacht ken je natuurlijk van de gele busjes langs de weg. Die geven een onbezorgd gevoel, want of je nu nog thuis bent of ergens in Zuid-Europa, je kunt altijd de Wegenwacht bellen. Indien je al lid bent van de wegenwacht dan krijg je korting op jouw private lease auto. De ANWB is ook bekent van:

 • De gele traumahelikopters op grote ziekenhuizen
 • (Auto)verzekeringen
 • Reizen
 • Onafhankelijke kinderzitjes, ski’s, fiets- en autotests
 • Winkels met allerhande handige reishulpmiddelen, zoals sneeuwkettingen, brandblussers en EHBO-sets

Foto – Pixabay.com Commons: Link