private lease gehuwd

Gehuwd en private lease

Je bent op zoek naar private lease en gehuwd. Is jouw partner verplicht om mee te tekenen indien je een private lease contact wilt afsluiten? Het snelle antwoord is: nee, dat hoeft niet. Maar zoals altijd is er ook een langer antwoord.

Private lease en gehuwd

Omdat een private lease contract wordt gezien als een soort autohuur, is het volgens de wet (op dit moment) niet verplicht dat een gehuwde partner moet meetekenen. Meetekenen in Nederland door een gehuwde partner is verplicht indien het een complex contract betreft met hoog risico. Private lease wordt niet als complex gezien door de Nederlandse wet. Jij kunt dus alleen een private lease auto aanschaffen, ook als je gehuwd bent.

Leasemaatschappijen die het Keurmerk Private Lease hanteren hebben zelf de keuze of ze vereisen of een gehuwde partner mee moet tekenenen op het private lease contract. In onderstaande private lease voorwaarden vergelijker tonen we de voorwaarden van de bij ons aangesloten leasemaatschappijen. Pas het filter aan om mee voorwaarden te vergelijken.[/vc_column_text]

[vc_column_text]

Geregistreerd partnerschap

Binnen de Nederlandse wet is het geregistreerd partnerschap vergelijkbaar met het huwelijk. Dit betekent bovenstaande alinea voor private lease en gehuwde partners ook voor een geregistreerd partnerschap van toepassing is.

Samenlevingscontract

Heb je een samenlevingscontract, dan hoeft jouw partner niet mee te tekenen met het contract.

Wat is de consequentie als een gehuwde partner mee tekent bij private lease?

Indien jouw gehuwde partner mee tekent op een private lease contract, betekent dit dat jouw gehuwde partner mede aansprakelijk is indien jij de maandbedragen niet betaalt. Betaal jij niet, dan verhaalt de leasemaatschappij de verschuldigde maandbedragen bij jullie beiden. De kans hierop is niet groot, je hebt het bovendien zelf in de hand, maar wel aanwezig. Is er geen reden voor meetekenen bij private lease door jouw gehuwde partner (zoals voldoende inkomen), dan raden wij altijd aan om dit ook niet te doen. Je kunt problemen, hoe klein ook, maar beter vooraf voorkomen.

Sluit je een contract af met 2 personen? Denk dan ook na over de consequenties bij overlijden.

Foto – Karolina Kałyszewska via Pixabay