private lease overlijden

Private lease en overlijden

Nee, dit is zeker geen leuk verhaal. Helaas is overlijden wel iets om bij ieder private lease contract vooraf over na te denken, want het is van belang dat vooraf duidelijk is wat de consequenties zijn indien het noodlot onverhoopt toeslaat.

De voorwaarden verschillen per private lease aanbieder

In ons eerdere blog hebben we al beschreven dat iedere private lease maatschappij andere voorwaarden heeft voor de situatie waarbij jij als contracthouder komt te overlijden. Met name wanneer het private lease contract wordt afgesloten door meer dan 1 persoon.

Overlijden bij private lease met 1 persoon op het contract

Deze situatie is van belang indien jij alleen een private lease auto aanschaft. In dit geval bepalen de voorwaarden van het contract welke mogelijkheden jouw nabestaanden hebben met de private lease auto na jouw overlijden. Ook als je getrouwd bent kan het zo zijn dat je alleen een contract afsluit. Op moment van dit artikel wordt private lease namelijk gezien als een vorm van autohuur. Autohuur is geen complex product en / of een product met hoger risico, ook als je getrouwd bent kun je private lease alleen afsluiten.

In onze vergelijker hieronder kun je de voorwaarden zien in geval van overlijden voor de bij ons aangesloten leasemaatschappijen. Pas het filter aan om mee voorwaarden te vergelijken.

Overlijden met 2 personen op het contract

Zoals je kunt zien verschillen de voorwaarden bij overlijden voor 1 persoon niet veel per private lease maatschappij. Sluit je een private lease contract af met 2 personen, bijvoorbeeld jij en je partner omdat 1 inkomen niet voldoende is, dan dien je op te letten. Bij 2 personen verschillen de voorwaarden namelijk wél. In de verdrietige situatie dat 1 van de 2 contractanten komt te overlijden, dan is ons standpunt dat de overgebleven contractant moet kunnen kiezen of het contract moet worden opgezegd of kan blijven doorlopen. Niet iedere leasemaatschappij biedt deze keuze. Let hier op voordat je een private lease contract afsluit en bepaal wat jij belangrijk vindt. De standaard voorwaarden van het Keurmerk Private Lease zijn wat ons betreft niet voldoende, want hierin is bepaald dat het contract doorloopt. Het verschilt per leasemaatschappij of ze de standaard voorwaarden van het Keurmerk hanteren of dit verbeteren.

Foto – Manfred Kain via Pixabay