Geplaatst op Geef een reactie

Private lease met weinig schadevrije jaren

private lease weinig schadevrije jaren

Is private lease ook mogelijk met weinig of zonder schadevrije jaren? Ja, dit kan. Je kunt bij (vrijwel) alle leasemaatschappijen een auto rijden via private lease, ook al heb je weinig schadevrije jaren. Sommige leasemaatschappijen vragen echter wel een opslag, dus let daar goed op. In ieder geval privatelease.com en Athlon vragen geen opslag en zijn daarmee extra aantrekkelijk voor jou indien je weinig schadevrije jaren hebt opgebouwd.

Private lease contract afsluiten met weinig schadevrije jaren

Indien je weinig schadevrije jaren hebt opgebouwd, kan private lease voor jou de ideale oplossing zijn. Zoals hierboven al aangegeven zijn er meerdere leasemaatschappijen die geen onderscheid maken indien je wel of geen schadevrije jaren hebt opgebouwd. Wanneer je zelf een auto zou kopen,  dan moet je die altijd verzekeren en zonder schadevrije jaren begin je altijd onderaan. Dit wil zeggen dat je het basistarief voor de autoverzekering betaalt, zonder de welbekende noclaim-korting. Deze noclaim-korting, een korting op het verzekeringstarief, krijg je pas als je een paar jaar zonder schade hebt gereden. Meestal krijg je de eerste korting na 5 schadevrije jaren. Doordat je zonder schadevrije jaren geen noclaim-korting krijgt, betaal je relatief veel voor een autoverzekering. Een private lease auto, waarbij jouw schadevrije jaren niet relevant zijn is dan mogelijk de ideale oplossing voor je.

Kan ik zonder schadevrije jaren iedere auto leasen?

Of je zonder schadevrije jaren iedere auto kunt rijden via private lease is niet helemaal duidelijk. Bij huurauto’s geldt voor duurdere auto’s vaak een minimale leeftijd en soms ook een eigen risico. Ga er maar vanuit dat indien je een dure auto zonder schadevrije jaren wilt leasen, dat dit of niet kan of dat de leasemaatschappij aanvullende voorwaarden stelt in de vorm van een borg, opslag op het maandtarief of hoger eigen risico. Indien je toch graag een wat duurdere auto wilt leasen zonder schadevrije jaren, dan kun je natuurlijk altijd proberen hoe ver je komt.

Betaal je meer voor private lease met weinig schade vrije jaren?

Zoals hierboven al aangegeven zijn er meerdere private lease maatschappijen die een opslag berekenen voor een laag aantal schadevrije jaren. Vaak is deze opslag ongeveer EUR 5 – 10 per maand. Op zich een betaalbaar bedrag. Bovendien stelt dit je in staat om schadevrije jaren op te bouwen, zodat je over enkele jaren de opslag niet meer hoeft te betalen.

Wat zijn schadevrije jaren?

Schadevrije jaren zijn een verzekeringsbegrip en betreft het aantal jaren dat je geen schade(s) hebt geclaimd bij een autoverzekering die jij hebt afgesloten en die niet bij een ander verhaald konden worden. Dit betreft schades die je zelf veroorzaakt hebt. Ben je aangereden en weet je wie dit gedaan heeft, dan telt dit niet mee als een schade en heeft het ook geen invloed op jouw schadevrije jaren. Ons advies is om bij weinig schadevrije jaren altijd de twee soorten private lease maatschappijen (met of zonder opslag) te vergelijken om vast te stellen welke optie voor jou de voordeligste is. Vergeet hier uiteraard niet uit het oog dat er meer belangrijke voorwaarden zijn bij private lease die je bij jouw keuze mee moet nemen.

Bouw schadevrije jaren op!

Als je net je rijbewijs hebt begin je, logischerwijs, met 0 schadevrije jaren. Ieder jaar dat je een autoverzekering hebt afgesloten en waarin je geen schades hebt geclaimd, telt als 1 schadevrij jaar. Ruitschades tellen normaal gesproken niet mee in jouw schadevrije jaren, enkel de schades die jij zelf veroorzaakt hebt. Er zit niets anders op dan bij 0 jaren te beginnen. Private lease is dan een prima optie.

Kortom, ook zonder schadevrije jaren is private lease mogelijk een goede optie voor je om tegen een vast maandtarief in een nieuwe auto te kunnen rijden. Gebruik ook onze vergelijker om de laagste prijs op te zoeken.

Foto: Flickr.com QuoteInspector.com (CC BY-ND 2.0) – Car insurance policy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *