Bereken de kosten van een auto

Handige rekentools

Bereken de kosten van een auto

Een auto kost geld. Hoeveel is vooraf niet 100% te bepalen, wel kun je op basis van enkele aannames de kosten van een auto vooraf goed inschatten (bijvoorbeeld: Hoeveel ga ik rijden? Wat kost een liter brandstof de komende jaren? Hoeveel rente ga ik betalen?). Bereken de kosten van een auto met een zelfgemaakt Excel-model of gebruik onderstaande gratis rekenmodellen. Onze rekenmodellen hebben we zo simpel mogelijk gemaakt, zodat jij met de beantwoording van enkele vragen snel weet wat een auto ongeveer gaat kosten. Dit helpt je met het maken van een inschatting en of dit bij je past. Bereken de kosten van een auto met bijvoorbeeld een lening of privatelease. Ook kun je een schatting maken van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt, zodat je weet hoeveel kilometers je moet kiezen bij privatelease.

Rekenmodellen zijn altijd een benadering van de werkelijkheid. Het gebruik van onze rekenmodellen is voor eigen risico, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. In geval van een lening, gaan we er vanuit dat de rente ongewijzigd blijft gedurende de looptijd. Om een lening met privatelease goed te kunnen vergelijken over de dezelfde looptijd, gaan we er in de berekening vanuit dat je de lening aflost op basis van de afschrijving. Verkoop je de auto aan het einde van de looptijd, dan los je hiermee het restant af. Je kunt dit aanpassen door het schuifje me aflossing te verhogen (b.v. 33% voor 3 jaar, 25% voor 4 jaar of 20% voor 5 jaar). Hierdoor wordt een lening duurder, maar hou je aan het einde wél de auto over.

Het doorgeven van eventuele fouten in de rekentool of suggesties voor nieuwe rekentools via [email protected] wordt zeer prijs gesteld.