Renault private lease

Als je op zoek bent naar goedkope Renault private lease Twingo, Clio, Captur of Renault private lease automaat dan ben je bij Autotips.nl aan het juiste adres. In onze private lease vergelijker staan altijd meerdere modellen en kan je dus de beste deal vinden.

Gangbare Renault private lease modellen

Renault private lease automaat

Als je op zoek bent naar een private lease automaat, dan is ook Renault een mogelijkheid. Een handmatige versnellingsbak komt nog wel het meeste voor, maar een voordelige private lease met automaat is zeker te vinden. Bekijk voor een goedkope Renault private lease het actuele aanbod in onze vergelijker:

Renault als merk

In 1898 zijn de broers Louis, Marcel en Fernand Renault in Frankrijk met het merk Renault gestart. In dat jaar kregen ze namelijk 12 orders binnen voor een auto en hierdoor zagen ze dat er toekomst zat in de door hun gemaakte auto’s. 

Sindsdien heeft Renault verschillend modellen ontworpen, sinds 1990 al meer dan 25 verschillende modellen. Renault kwam met de eerste ‘minivan’ (de legendarische Renault Espace die qua uiterlijk gebaseerd is op de Franse TGV). En later natuurlijk de Clio, een echte best seller waar wereldwijd meer dan 13 miljoen van verkocht zijn. Een middelgroot model is de Mégane.

Het hoofdkantoor van Renault bevindt zich in Frankrijk (Boulogne-Billancourt).  Naast auto’s produceert Renault ook vliegtuigmotoren en behoort Dacia tot de ‘Groupe Renault.’ Groupe Renault opereert in maar liefst 134 landen en er werken meer dan 180.000 mensen. In 2017 heeft Renault een alliantie gevormd met Nissan en Mitsubishi Motors, deze alliantie is samen de wereldleider in personenauto’s met een verkoop van 10,6 miljoen stuks per jaar. Renault is, naast de gevormde alliantie ook deels eigenaar van Nissan door middel van aandelen (er zou sprake zijn van rond de 40%). Renault en Nissan helpen elkaar bij de ontwikkeling van nieuwe modellen, zo zijn Renault motoren in Nissans te vinden en andersom.

Max Verstappen klaagt weleens over de Renault motoren zijn Red Bull, maar uit rijtests blijkt dat Renaults voor op de weg tegenwoordig zeer betrouwbaar zijn. De ellende van tientallen jaren geleden lijken de laatste tijd te zijn verdwenen. Heb je een snelle Renault, dan kun je lid worden van de Club Renault Sportives.