Geplaatst op Geef een reactie

Waar moet je op letten bij private lease aanbieders vergelijken?

Als je overweegt om een private leaseauto aan te schaffen, dan is het een slim idee om verschillende private lease aanbieders te vergelijken. Op die manier kom je erachter welke aanbieder de beste en voordeligste voorwaarden voor jouw situatie heeft. Maar waar moet je op letten bij private lease aanbieders vergelijken? Dit zijn de 6 belangrijkste voorwaarden.

1. De looptijd van het contract

Kijk allereerst naar de looptijd van het contract. Een deal kan heel aantrekkelijk lijken, totdat je erachter komt dat je er vijf jaar aan vast zit. Bedenk van tevoren wat in jouw situatie de ideale contractduur is. Een lang contract is bijvoorbeeld niet verstandig als je van jezelf weet dat je snel bent uitgekeken op een auto.

2. De kilometerbundel

Een ander belangrijk onderdeel van een private leasecontract is de kilometerbundel. En dan niet per se de bundel zelf, maar vooral de kilometers die erbuiten vallen. Hoeveel betaal je per extra kilometer? En als aan het einde van het jaar blijkt dat je minder hebt gereden dan je bundel, krijg je dan geld terug? Zoek dit goed uit, zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan.

3. Het eigen risico

Een private leaseauto heeft standaard een allrisk autoverzekering. Maar let op: dat betekent niet dat altijd dezelfde voorwaarden gelden. Zo verschilt het eigen risico bij schade per leasemaatschappij. De ene aanbieder rekent 250 euro eigen risico, terwijl dit bij een andere kan oplopen tot meer dan 450 euro. Kijk ook wanneer je het eigen risico moet betalen. Bij sommige leasemaatschappijen is dit zelfs bij WA-schades. 

4. Vervangend vervoer

Verdiep je daarnaast in vervangend vervoer. Stel dat je auto naar de garage moet, heb je daar dan recht op? En zo ja, na hoeveel tijd? Dit verschilt namelijk sterk per aanbieder. Het gaat van geen vervangend vervoer tot na 24, 48 of 72 uur. Vaak betaal je een extra bedrag bovenop je maandtermijn als je na 24 uur vervangend vervoer wilt.

5. Pechhulp in het buitenland

Bij een private leaseauto is pechhulp in Nederland standaard inbegrepen. Maar als je vaak naar het buitenland rijdt, is het handig als je deze hulp ook daar kunt krijgen. Bij sommige maatschappijen is pechhulp in Europa altijd onderdeel van je contract. Andere brengen hier een extra maandelijks bedrag voor in rekening. Houd je ogen open voor deze verschillen.

6. Private lease keurmerk

Het beste is om een contract af te sluiten bij een aanbieder met een private lease keurmerk. Dan ben je ervan verzekerd dat de basis goed geregeld is. Je hebt bijvoorbeeld altijd 14 dagen bedenktijd, een compleet product en eerlijke voorwaarden. Het grootste deel van de leasemaatschappijen is aangesloten bij zo’n keurmerk. Wil je meer weten? Lees dan ons blog over het private lease keurmerk.

Voorwaarden die altijd hetzelfde zijn

Behalve waar je op moet letten, is het ook belangrijk om te weten waar je juist geen aandacht aan hoeft te besteden. Sommige voorwaarden zijn namelijk bij vrijwel alle aanbieders hetzelfde. Die hoef je dus niet te vergelijken. Het gaat om de volgende:

  • Een allrisk autoverzekering
  • Wegenbelasting
  • Pechhulp in Nederland

Private lease aanbieders vergelijken bij Autotips.nl

Wil je op een overzichtelijke manier private lease aanbieders vergelijken? Raadpleeg dan onze private lease vergelijker. Hier kun je niet alleen op prijs en model, maar bijvoorbeeld ook op contractduur en aantal kilometers vergelijken. Om het nog makkelijker te maken, kun je ook onze private lease voorwaarden vergelijker gebruiken. Kies een voorwaarde, zoals eigen risico of vervangend vervoer, en je ziet meteen de voorwaarden per aanbieder. Zo hoef je niet meteen een heel contract door te spitten.

Afbeelding van Luis Wilker Perelo WilkerNet via Pixabay 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *