Wat is private lease?

Bij Private lease rij je in een nieuwe auto, in een abonnementvorm, je betaald een vast bedrag per maand. Hierdoor heb je geen onverwachte kosten, behalve de abonnementskosten betaal je zelf de brandstofkosten. Na een afgesproken tijdsduur lever je de auto weer in. Privatelease is dus een manier voor particulieren om een (nagenoeg) nieuwe auto te kunnen rijden en lijkt sterk op de gewaardeerde ‘auto van de zaak’. De leasemaatschappij koopt de auto en draagt het risico voor de (onverwachte) kosten. Het grote verschil met zakelijk leasen is dat niet de baas, maar jij de auto leaset. Lees ook ons blog met meer tips en uitleg over private lease.

Lees onderstaande infographic voor een simpele uitleg van private lease.

wat is private lease?

Private lease tips

Ben je op zoek naar tips voor private lease, lees hieronder hoe Autotips.nl je kan helpen?

1. Private lease vergelijken

Gebruik een Private lease vergelijker om de best passende deal te vinden voor jou. Op onze site vind je een eenvoudige en uitgebreide onafhankelijke prijs vergelijker van privatelease, waar je op prijs, specifieke auto, automaat, kleur, looptijd van contract en kilometers per jaar kan zoeken.

2. Private lease aanbieding

Om een goede aanbieding binnen het private lease aanbod te vinden moet je bepalen waar een private lease aanbieding voor jou aan moet voldoen. Zodat het ook echt voor jou de beste aanbieding is. Hou bijvoorbeeld rekening met: de looptijd, kilometers, automaat, kleur en prijs, maar er zijn echter meer aandachtspunten waar je op dient te letten voordat je een private leasecontract aanbieding afsluit. Wij hebben dat voor jou in een checklist samengevat zodat jij kan bepalen welke auto, contract of aanbieding het beste bij je past.

3. Goedkope private lease

Als je een private lease aanbieding afsluit is prijs (goedkoop) vaak belangrijk, hoe kan je goede, maar ook goedkope private lease vinden? Lees ons blog over goedkope private lease.

4. Keurmerk private lease

Als je over wil gaan op private lease, klinkt het logisch om op te letten over of je private lease aanbieder een keurmerk heeft. Er zijn verschillende keurmerken op het gebied van private lease. In ons blog hebben we uitgezocht of en op welk keurmerk je blind kunt vertrouwen.

Lees ons blog over de verschillende keurmerken voor private lease.

5. Private lease berekenen

Wanneer je private lease overweegt is het goed om na te denken over de totale kosten van private lease voor jou gedurende het contract, maar ook welke invloed het heeft op jouw hypotheek en hoeveel kilometers per jaar je gaat rijden. Gebruik hiervoor onze rekenhulpjes:

Waar kan Autotips.nl nog meer bij helpen?

1. Private lease automaat vergelijken

Bij Autotips.nl kan je in onze private lease vergelijker filteren op automaat. Het kan voordelig zijn om voor een automaat te gaan, lees in ons artikel waarom.

2. Private lease occasion

Waarom zou je voor tweedehands gaan als nieuw ook kan? In ons blog leggen we de voor- en nadelen van een private lease occasion aan je uit.

3. Private lease elektrisch

Naast benzine, diesel kan je tegenwoordig ook private lease auto’s vinden die elektrisch rijden. Ben je naar een elektrische private lease aanbieding opzoek. Gebruik dan onze vergelijker, wil je meer lezen over of elektrisch rijden goedkoper is, en welk rijbereik realitisch is? Lees dan ons blog.

Lees ook ons blog over de kosten van een elektrische private lease auto.

Welke automerken kun je vinden op Autotips.nl?

Op autotips.nl proberen wij alle merken te vergelijken waarvan privatlease auto’s worden aangeboden, denk bijvoorbeeld aan:

 1. Volkswagen
 2. Renault
 3. Kia
 4. Hyundai
 5. Nissan
 6. Opel
 7. Peugeot
 8. Smart
 9. Toyota
 10. Mitsubishi

Maar ook andere merken zijn bij Autotips.nl te vinden zoals: Ford, Fiat, Seat, Bmw, Citroën, Dacia, Mazda, Mercedes-Benz, MINI, Suzuki, Skoda, Smart, Volvo.

Wij verzamelen alle aanbiedingen van alle leasemaatschappijen, zoals:

 1. Athlon
 2. privatelease.com
 3. Mijndomeinauto.nl
 4. Lease’m
 5. Auto.nl
 6. Ikrij.nl
 7. ANWB
 8. Leaseplan