Geplaatst op Geef een reactie

Zo vind je de private lease beste deal

private lease deal

Je bent toe aan een nieuwe auto en gaat deze keer voor private lease. Nu begint je grote zoektocht, want je wilt natuurlijk wel een goede aanbieding. Maar hoe vind je de private lease beste deal? Met deze 5 tips heb jij straks de beste prijs-kwaliteit.

1. Vergelijken, vergelijken, vergelijken

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het belangrijkste bij de aanschaf van een private lease-auto is vergelijken. Alleen op die manier scoor je de private lease beste deal. Ga verschillende aanbieders af en kijk wat ze aanbieden voor welke prijs. Let daarbij extra op de voorwaarden. Als je ineens een veel lagere prijs tegenkomt, zit er waarschijnlijk ergens een groot verschil tussen de voorwaarden.

2. Vergelijk geen appels met peren

Als je aan het vergelijken slaat, doe dat dan niet met appels en peren. Met andere woorden: zorg dat je telkens hetzelfde model, dezelfde kilometerbundel, dezelfde extra’s en dezelfde andere voorwaarden met elkaar vergelijkt. Zo kom je erachter welke aanbieder nu echt de private lease beste deal heeft.

3. Let op een private lease keurmerk

Wil je er zeker van zijn dat je niet te maken krijgt met onverwachte kosten of schimmige regels? Kijk dan of de leasemaatschappij een keurmerk heeft: Keurmerk Private Lease of Private Lease OK. De aangesloten aanbieders hebben dezelfde algemene voorwaarden en een aantal dingen is standaard inbegrepen. Zo weet je zeker dat je een goede basis hebt. Maar let op: tussen de aanvullende voorwaarden kunnen alsnog grote verschillen zitten. Lees meer in ons blog over het private lease keurmerk.

4. Ga niet blind voor het laagste maandbedrag

Natuurlijk is de aanbieding met het laagste maandbedrag het meest aantrekkelijk. Maar sluit deze zogenaamde ‘private lease beste deal’ niet blind af. Want te goedkoop is meestal te mooi om waar te zijn. Je krijgt dan bijvoorbeeld een auto zonder airco of radio, een enorm hoog eigen risico en/of een looptijd van vijf jaar. Ook hier geldt dus: pluis de voorwaarden goed uit.

5. Neem de beste auto voor jouw situatie

Met de auto en de voorwaarden die je nu kiest, heb je de komende jaren te maken. Een deal is daarom pas echt de beste als jij je er goed bij voelt. Je wilt straks niet dag in dag uit in een te krappe auto met weinig bergruimte zitten, terwijl je lange afstanden aflegt. Bedenk van tevoren dan ook goed waar een auto en de bijbehorende voorwaarden aan moeten voldoen om in jouw situatie comfortabel te zijn. Zoek daarna auto’s en voorwaarden die daarbij passen. Zo sluit je altijd een contract af waar je achter staat.

Vind jouw private lease beste deal met onze vergelijker

Heb je geen zin om de websites en contracten van alle aanbieders avonden lang door te graven? Wil je gewoon een fijn overzicht van verschillende deals die passen bij jouw eisen? Dan is onze private lease vergelijker wat je zoekt. Daarmee zet je voorwaarden als de grootte van de kilometerbundel, looptijd en prijs overzichtelijk naast elkaar. Op die manier scoor je zeker de private lease beste deal.

Foto: Mitsubishi Eclipse Cross 2018 Flickr.com (CC BY 2.0) – Kārlis Dambrāns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *